Az ÓE doktorandusza a MAB Műszaki Tudományok Bizottságában

Viktor Patrikot, doktorandusz önkormányzatuk egyik vezetőjét beválasztották a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Műszaki Tudományok Bizottságába, ezzel először kerül doktoranduszunk a MAB-ba. Viktor Patrik egyúttal a Jánossy Ferenc Szakkollégium elnöke, az Óbudai Egyetem Doktorandusz Önkormányzat alelnöke, a DOSZ Külügyekért és Kutatásfejlesztésért Felelős Elnökségi tagja is.

Viktor Patrik egyúttal a Jánossy Ferenc Szakkollégium elnöke, az Óbudai Egyetem Doktorandusz Önkormányzat alelnöke, a Doktoranduszok Országos Szövetségének Külügyekért és Kutatásfejlesztésért Felelős Elnökségi tagja is.



A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság a felsőoktatásban folyó képzés, tudományos kutatás, művészeti alkotótevékenység tudományos minőségének ellenőrzését, biztosítását és értékelését elősegítő országos szakértői testület. Fő feladata Magyarország felsőoktatási intézményeiben a magas szintű oktatást támogató értékelő tevékenység, a képzés valamennyi szintjét és résztvevőjét támogató minőségbiztosítás. A MAB szakértői, akkreditációs, elemző és javaslattevő tevékenysége, követve a nemzetközi sztenderdekben rögzített értékelveket, objektív kritériumrendszerre épül, független, elfogulatlan, politikamentes. Tevékenységével törekszik a felsőoktatási intézmények belső minőségbiztosítási kultúrájának erősítésére, segítve ezzel a magyar felsőoktatás minőségének javítását, nemzetközi elismertségének növelését. Viktor Patrik ezentúl a Műszaki Tudományok Bizottságában segíti ezt a tevékenységet.

Mint arról korábban hírt adtunk, Viktor Patrik külügyekért és kutatás-fejlesztésért felelős elnökségi tagként végzi tevékenységét a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnökségében, így az Óbudai Egyetemnek hét év után újra van tagja a szervezet vezetésben.

 
Frissítve: 2024.02.01.

Legfrissebb cikkek