Egyetemünkön tartotta ülését a Nemzetközi Villamosmérnök Szövetség

Az IEEE Life Members Affinity Group kibővített ülést tartott a R8 Life Member Committee-vel és a R8 History Activity Committee-vel közös szervezésben. A kétnapos ülés december 5-ei helyszíne az Óbudai Egyetem volt. A rendezvényt Prof. Dr. Kovács Levente rektor nyitotta meg. Az összejövetelen 13 külföldi és 26 magyar tag vett részt.

Az IEEE Hungary Section elnökeként és az Óbudai Egyetem rektoraként már régóta szoros kapcsolatot ápolok a szervezet különböző csoportjaival, melynek tagjai a műszaki tudományos élet meghatározó nemzetközi szereplői a mérnöki társadalomnak – fejtette ki Prof. Dr. Kovács Levente az esemény nyitónapján.



Az IEEE Nemzetközi Villamosmérnök Szövetség a világ legnagyobb professzionáis szakmai szervezete, amely világszerte mintegy 430 ezer diák, rendes tag, senior- és fellow tagsági fokozatú műszaki tudományos szakembernek biztosit önkéntes szakmai fórumot. A szakmai tevékenység lokális csoportokban, úgynevezett diák branch-okban, chapterekben és affinity csoportokban folyik. Az egyik affinity csoport az LMAG (Life Members Affinity Group), melynek tagjait az alábbi kritériumok szerint választják ki. Egy Life Member IEEE tagsági évei és életkorának összege a 100 évet eléri vagy meghaladja. Világszerte mintegy 38 ezer ilyen tag van, többek között 31 Magyarországon. Az IEEE tagságát földrajzilag 10 régióba, ezen belül nemzeti szekciókba sorolták. Az Óbudai Egyetem az R8 Régióhoz (Európa, Közel-Kelet és Afrika), a Hungary Section nevű magyar szekcióhoz tartozik. Az ülés a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatódik.

Frissítve: 2023.12.05.

Legfrissebb cikkek