Teltházas Nyílt Nap az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központjában

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Salgótarjáni Képzési Központja (SKKK) 2023. november 22-én tartotta beiskolázási Nyílt Napját, melyre nagyszámú középiskolás diák érkezett a helyi középiskolákból.

Hagyományosan novemberben tartja a SKKK az első beiskolázási nyílt napját, melyen bemutatkoznak az egyetem salgótarjáni képzéseiben részt vevő karok, illetve minden alkalommal megismerkedhetnek az érdeklődők az egyetem egy helyi partnervállalatával, ahol a hallgatók szakmai gyakorlatukat tölthetik.

Dr. Tégla Zsolt a KGK egyetemi docense előadásában a gazdasági képzések nyújtotta lehetőségeket hangsúlyozta.

Idén a MAHLE Compressors Hungary Kft. volt a vendég, Horváth Anikó toborzási specialista és Balatoni Mátyás villamosmérnök (aki az ÓE Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán (KVK) végzett) interaktív előadása bepillantást nyújtott nemcsak a cég mindennapjaiba, de válasz kaphattak résztvevők arra is, milyen feladatokat lát el egy villamos-üzemmérnök egy termelő cégnél.

Csikósné Dr. Papp Andrea, a KGK oktatási dékánhelyettese beszélt a villamos-üzemmérnők alapképzésről.

Az előadás megerősítette mindazt, amit Csikósné Dr. Papp Andrea, a KVK oktatási dékánhelyettese elmondott a villamos-üzemmérnök képzésről, a szak gyakorlatorientáltságáról. Ez a tájékoztató azért is kapott kiemelt szerepet, mivel az SKKK képzései között a következő tanévtől újként szeretné szerepeltetni a villamos-üzemmérnök alapképzést.

Az egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara (KGK) biztosítja Salgótarjánban a gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelem és marketing alapképzési szakokat, mely szakok ebben a tanévben indultak először a SKKK-ban. A kar képviseletében Dr. Tégla Zsolt egyetemi docens beszélt a két alapképzési szak sajátosságairól, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeiről, a kar partnervállalataikról.

Szabó-Zsidai Krisztina, a Neumann János Informatikai Kar (NIK) oktatási ügyekért felelős dékáni megbízottja nemcsak a Salgótarjánban már 2018. óta futó mérnökinformatikus alapképzés sajátosságait ecsetelte, de fontos információkat osztott meg a végzős középiskolásokkal a 2024. évi felvételi eljárás újszerűségeiről, kiemelten az intézményi többletpontokról. Az egyetemek a következő tanév beiskolázási időszakában 100 felvételi pontról maguk dönthetnek, így az Óbudai Egyetem is meghatározta az általa fontosnak ítélt területeket: pl. a nyelvtudást, a versenyeredményeket, a sporteredményeket, az előkészítő tanfolyamokon való részvételt, a közösségi munkát kiemelten kezeli a többletpontok rendszerében. Minderről az egyetem honlapján részletes tájékoztatást kaphatnak a felvételizők.

Szabó-Zsidai Krisztina, a NIK oktatási ügyekért felelős dékáni megbízottja az intézményi többletpontok új rendszerét ismertette.

Székyné dr. Sztrémi Melinda a SKKK igazgatója kiemelte az Óbudai Egyetem misszióját a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely működtetésével a fiatalok helyben maradásának elősegítésére, ezt a küldetést fogalmazza meg a SKKK szlogenje is: „Helyben jövőt építhetsz!”

Az érdeklődők megismerkedhettek az egyetem alternatív járműmeghajtások területén végzett fejlesztéseivel, kutatásaival Szorcsik Tamás és Rácz Róbert fejlesztőmérnökök kalauzolásával.

Végül a SKKK hallgatói várták a középiskolásokat egy kötetlen beszélgetésre, ahol egy kvíz-játékba is bevonták a diákokat.
Frissítve: 2023.11.30.

Legfrissebb cikkek