Megkezdődhet a kettős diplomát adó program kidolgozása a Karagandai Műszaki Egyetemmel

Kazah-magyar számítástechnikai mérnöki kettős diploma program kidolgozásáról írt alá szándéknyilatkozatot Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Prof. Marat Ibanov, az Abylkas Saginov Karaganda Műszaki Egyetem rektora.

Prof. Dr. Kovács Levente szerint az Óbudai Egyetem számára különösen fontos megállapodást írtak alá.

Mint fogalmazott: az Abylkas Saginov Karaganda Műszaki Egyetem Kazahsztán egyik legtekintélyesebb, nemzetközi színtéren is elismert egyetemével számos, a technológiai fejlesztésben jelentős, közös célt fogalmaztunk meg, ennek része a most megszületett szándéknyilatkozat. Jelentős előrelépést hoz, a hallgatók képzésében.



Prof. Marat Ibanov kifejtette: Kazahsztán oktatási színvonala és lehetőségei is folyamatosan nőnek, annak köszönhetően, hogy egyre több külföldi partnerrel kerülnek szoros együttműködésbe. Kiemelte: az Óbudai Egyetemmel tökéletesen fedik egymást a két intézmény célkitűzései. A szándéknyilatkozat lehetőséget teremt hallgatóiknak arra, hogy elmélyítsék szaktudásukat.

Az együttműködés célja egy kettős diplomát adó MSc program kidolgozása a mérnökinformatikus képzés területén. A program kidolgozását már ebben a hónapban megkezdik, és a tervek szerint először a 2024/2025-ös tanév őszi szemeszterében jelentkezhetnek rá a hallgatók. A kazah egyetemen Információs rendszerek/ Gépi tanulás és adatelemzés, az Óbudai Egyetemen Mérnökinformatikus szak elnevezéssel indulhat a képzés.



Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes az eseményen elmondta: az Óbudai Egyetemen folyamatos a technológiai fejlődés, amely a Science Parkok megvalósításával soha nem látott mértékben felgyorsul. Az intézmény oktatási terében is számos fejlesztés történik. E naptól a hallgatók egy technikailag tökéletesen felszerelt előadótermet vehetnek birtokba az egyetem óbudai campusán, ahol valós időben és stream formájában is nyomon követhetik az előadásokat, amelyek során, az online közvetítés során kérdéseiket is feltehetik, tehát, akadályoztatásuk esetén sem maradnak le az órákról. Ez igen nagy előrelépést hoz az oktatásban. Az egyetem vezetése gyors ütemben folytatni kívánja az előadótermek technikai korszerűsítését.

 
Frissítve: 2023.11.22.

Legfrissebb cikkek