Miért az Óbudai Egyetem? – telt ház volt a pályaválasztási fórumon

Ismét nagy érdeklődés övezte az Óbudai Egyetem Szülői Pályaválasztási Fórumát, melyet idén másodszor rendeztek meg november 13-án. Az egyetem vezetése kiemelten fontosnak tartja, hogy a felvételi előtt álló diákok és szüleik tárgyszerű, teljes körű információt kaphassanak az egyetem képzéseiről, az itt szerezhető diploma értékéről, a megváltozott felvételi eljárásról, pontszámításról és a követelményekről.



A fórumon az egyetem munkatársaitól az érdeklődők minden olyan kérdésükre választ kaphattak, amelyek alapján a résztvevő szülők gyermekeik részére a legjobb tanácsot adhatják életük egyik legfontosabb döntésénél.



Beleznay Tamás, beiskolázásért felelős rektori megbízott köszöntötte a szép számmal megjelent érdeklődőket, köztük szülőket, diákokat.



Dr. habil. Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes prezentációjában bemutatta az Óbudai Egyetemet. Kifejtette: megújult az intézmény oktatási stratégiája. Beszélt többek közt az úgynevezett F-tantervről, amely erőteljesen segíti a hallgatók beilleszkedését, felzárkóztatásukat az egyetemi követelményekhez, rugalmas átmenetet biztosítva a középiskolai és a felsőoktatási elvárások között. Kiemelte a gyakorlatorientált képzést, a hangsúlyos tehetséggondozást, továbbá, bemutatta a választható képzési területeket, ismertette a duális és kooperatív képzés előnyeit, a számos ösztöndíj lehetőséget, valamint azt, milyen jogcímen adható 100 pluszpont kritériumait.



Mezei Miklós, az Óbudai Egyetem Nonprofit Zrt. ügyvezető igazgatója a hallgatók tanulmányait és hétköznapi életét segítő szolgáltatásaik körét ismertette.



Székely Ágnes, a Nemzetközi Oktatási Iroda vezető-helyettese a nemzetközi mobilitási programokban rejlő lehetőségekről adott tájékoztatást, hozzátéve: nemzetközi tapasztalattal nő a diploma értéke, a hallgatók munkaerő-piaci esélyeit jelentősen növeli a külföldi tanulmányutakon való részvétel. ÓE-s diploma értékét hangsúlyozta, melyhez jelentősen hozzájárul, hogy a hallgatók már tanulmányaik alatt olyan gyakorlati tudásra tehetnek szert, mellyel rövid időn belül el tudnak helyezkedni választott szakterületükön. - Színvonalas képzéseinknek köszönhetően a gazdasági szereplők szívesen alkalmazzák a nálunk tanuló fiatalokat, már az egyetemi évek alatt. Az egyetem számos nemzetközi színtéren is kiemelkedő céggel áll kapcsolatban. A szakemberek javaslatai alapján, bizonyos keretek között rugalmasan alakítható az oktatási portfólió, amely révén a fiatalok naprakész tudással léphetnek ki az életbe – tette hozzá a rektorhelyettes.



Baráz Dávid a Keleti Károly Gazdasági Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke a színes egyetemi életről, a hallgatók által igénybe vehető támogatásokról beszélt.



Prof. Dr. Galambos Péter, az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ főigazgató-helyettese ismertette, az egyetemi tanulmányok ideje alatt folytatható kutatási lehetőségeket ismertette. Kiemelte, hogy a hallgatók már a kezdetektől becsatlakozhatnak az egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységébe. Az egyetemen nemzetközi szintű kutatási környezetben fogadják a diákokat.



Dr. Kárász Péter oktatási főigazgató sok más mellett a pontszámításról, az új szakokról, a felvételi eljárás menetéről, adott teljes körű tájékoztatást.

A felvételi előtt állók minden fontos információt, köztük a prezentációkat is megtalálhatják honlapunkon:

https://felveteli.uni-obuda.hu/

Frissítve: 2023.11.16.

Legfrissebb cikkek