1 éves az ÓE Zizegő Bölcsőde! – egyre több a kisgyermek

Egy évvel ezelőtt bölcsődei szolgáltatással bővült az Óbudai Egyetem egyetemi polgárait segítő támogatási rendszere. Az évfordulón ünnepséget tartottak a Zizegő Bölcsődében. - Az Óbudai Egyetem 2017 óta Családbarát Munkahelyként széles körű szolgáltatásokat nyújt munkavállalóinak, hallgatóinak és családjuknak – emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente az évfordulón tartott ünnepségen.


A rektor emlékeztetett, hogy a munka és a magánélet összeegyeztethetőségét szolgáló családbarát intézkedésekkel példát kívánnak mutatni. A bölcsőde kialakításakor az elsődleges cél a gyermekek megfelelő fejlődésének biztosítása volt – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente, aki hozzátette: - egy év alatt sok minden történt.



Az idei tanévtől csatlakozott hozzánk Orchidea Köznevelési Intézmény, valamint a Szinyei Merse Pál Gimnázium. Teljes lett tehát a paletta, bölcsődés kortól, az általános és a középiskolán át az egyetemig biztosított a gyermekek számára a megfelelő színvonalú intézményi háttér.



A munkahelyi bölcsőde fenntartását és üzemeltetését az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. végzi. Mezei Miklós, a Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: az egyetem polgárainak gyermekei számára biztosított szolgáltatás sikeresen működik, a kicsik száma gyarapszik. Jelenleg a bölcsőde maximális kapacitáson működik, kiváló szakemberek vezetésével. Megköszönte a kollégák áldozatos munkáját és a jövőbe tekintve sikeres és fejlődő működést kívánt.



Az évfordulótót ünneplők megtekintették a bölcsődét, ahol találkoztak Mágnusz Viktória szakmai vezetővel, Zsinka Olívia és Inzám Virág kisgyermek nevelőkkel, valamint a gyerekekkel. A kicsik számára hatalmas örömet jelentett az első születésnapi rendezvény. Tortával ünnepeltek és birtokba vették a fejlődésüket segítő bábszínházi szettet.



Az előzményekről

Egy évvel ezelőtt, bölcsődei szolgáltatással bővült az Óbudai Egyetem munkavállalókat és hallgatókat segítő támogatási rendszere. Az egyetem 2021-ben sikeresen indult a Miniszterelnökség Magyarország területén családi bölcsődei és munkahelyi bölcsődei férőhelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására kiírt pályázatán. Az elnyert 24 millió forintból a 2019-ben felújított Kandó Kálmán Kollégium földszintjén alakították ki a nyolc gyermek ellátását biztosító helyiségeket.
Frissítve: 2023.11.16.

Legfrissebb cikkek