Látványos drónversenyre várjuk az érdeklődőket!

A világ egyik legújabb technikai sportja a drónversenyzés. Ennek legkisebb géposztálya a Tiny Whoop. Az idei évben a magyar Whoop közösség állandó otthonra talált az Óbudai Egyetemen, ahol az első rendezvény sikerén felbuzdulva, második alkalommal rendeznek drónversenyt november 11-én. Külön vonzerőt jelenthet, hogy akárcsak a Forma 1-es pilóták a vezetőülésből, úgy is nézhetjük a drónok száguldását. Az eseményre minden érdeklődőt, tapasztalt és kezdő pilótát egyaránt várunk.

Az egyetem vezetésének célja, hogy minél fiatalabb korosztállyal ismertessék meg az autonóm légi repülés csúcstechnológiát, a drónok működési elvét, építését-fejlesztést. Az egyetemen ennek érdekében rendszeresen tartanak drónversenyeket a jövőben, ahol a fiatalabb korosztály képviselői játékos formában ismerkedhetnek meg a pilóta nélküli repülő járművek világának szépségeivel. Ez jó kiindulási pont ahhoz, hogy középiskolai tanulmányaik után az Óbudai Egyetemen bővíthessék tudásukat. A rendezvények a jövőben az egyetemi hallgatók számára is érdekesek lehetnek, hiszen ezáltal nem csak elméleti, hanem gyakorlati ismeretekkel is gazdagodhatnak. Az Óbudai Egyetem Bécsi úti kampuszának aulájában tökéletes feltételek között, tágas belső térben mérhetik össze ügyességüket a „drón reptetők”. Az épített, kivilágított ledes pályán időre ügyességi feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek. Ugyanakkor egy ilyen látványos show a látogatók számára is élményt jelent. A drón fedélzeti kamerája által sugárzott analóg jelet egy nagy monitoron kísérhetik figyelemmel a nézők, ahol pontosan ugyanazt fogják látni, mint a pilóta. Amikor a versenyzők felveszik szemüvegüket és a whoopok által közvetített képet látják, olyan mintha benne ülnének és eszünkbe sem jut, hogy egy 20 grammos csoki falatnak megfelelő szerkezetet irányítanak.

A whoopban rejlő lehetőségek szerteágazóak, hiszen mára már több féle méretben is léteznek, különféle célokkal. A nagyobb kategóriájúak elbírnak egy jobb minőségű kamerát is a levegőben. Ezt leginkább beltéri videózáshoz, klipforgatáshoz is használják. A drónok felhasználási lehetősége ugyanakkor végtelen.

A Whoop versenyzőknek állandó gyakorló pálya és közösségi tér áll rendelkezésre az Óbudai Egyetemen, ahol akár évi négy-öt hasonló versenyt is rendeznek majd tervek szerint, várhatóan egyre látványosabb show-elemekkel, mind nagyobb látogatottság mellett.

Jelentkezni a szervező, Drimál Péternél lehet: drimal.peter@gmail.com
Frissítve: 2023.11.02.

Legfrissebb cikkek