Egyre nagyobb az ÓE nemzetközi közössége

A nemzetközi hallgatók fontos tagjai az Óbudai Egyetem közösségének—hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor, aki Dr. habil Rácz Ervin oktatási rektorhelyettessel és Veres Erzsébettel, a Nemzetközi Oktatási Iroda vezetőjével együtt köszöntötte az elsőéves külföldi hallgatókat, illetve az Erasmus Program keretében részképzésre érkezőket október 9-én. Az eseményen az idén tízéves Stipendium Hungaricum (SH) eredményeiről is szó esett: 2013 óta 880 hallgató érkezett a program keretében az Óbudai Egyetemre.

Prof. Dr. Kovács Levente az egyetem polgárai nevében sok szeretettel köszöntötte az elsőéveseket, mint fogalmazott: bízik benne, hogy az itt eltöltött időszak alatt életre szóló élmények részesei lesznek, és olyan tudást szereznek, amely hasznukra lesz felnőtt életükben. A rektor arra is felhívta a figyelmet, hogy jól döntöttek, amikor az Óbudai Egyetemet választották, hiszen a közép-kelet európai régió egyik legmagasabb színvonalú műszaki képzése vált számukra elérhetővé.



Az eseményen elhangzott: rendkívül sikeres az idén tízéves Stipendium Hungaricum Program, amelynek keretében egyre növekvő létszámban tanulhattak és tanulhatnak külföldi diákok az Óbudai Egyetemen. Egyéb csereprogramokkal, mint az ERASMUS+ - vagy államközi ösztöndíjprogramokkal – ilyen a Keresztény Fiatalok Ösztöndíja, illetve a Diaszpóra Ösztöndíjprogram – keretében is érkeztek hallgatók hozzánk. Idén közel 150 hallgató érkezett teljes képzési programra, illetve 85 cserediákot fogadott az egyetem. Ezzel, ebben a tanévben 231-en lettek idén ősztől tagjai az Óbudai Egyetem nemzetközi közösségének. Jelenleg 679 külföldi állampolgárságú hallgatója van az egyetemnek, ha a kettős állampolgárokat, többségében határon túli magyarokat is idevesszük, akkor összesen 806.



Hallgatói Kiválósági Díj

Az elmúlt tavaszi félévben döntött úgy az egyetem vezetése, hogy pályázatot írnak ki a Hallgatói Kiválósági Díjra. A cél az volt, hogy a tanulmányaikban, sport- és kulturális tevékenységeikben kiemelkedő eredményeket elérő, a hallgatói közösségi tevékenységekben, önkéntes programokban, az egyetem nemzetköziesedésében aktív szerepet vállaló hallgatók munkáját elismerjék, és a lehető legjobb teljesítményük elérésére ösztönözzék őket. Idén nagy örömünkre a tavaszi félév eredményei alapján 14 hallgató nyújtott be pályázatot a felhívásra, közülük nyolcan nyerték el. Az okleveleket Prof. Dr. Kovács Levente adta át a hallgatóknak.



Az elismerésben részesülő hallgatók: Aime Anindya Putri, Ferati Indrit, Aneel Mehreen, Ian Mwenesi, Bengi Idil Acar, Ivana Matoska, Nour Hamza és Mouchine Bihi.
Frissítve: 2023.10.11.

Legfrissebb cikkek