Multifunkcionális sportpályát avattak Óbudán

A sport területét érintő számos pozitív változás történt az Óbudai Egyetemen az elmúlt években – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Dr. Cser-Palkovics András, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke a Kandó Kálmán Kollégium megújult sportpályájának átadásakor. Az oktatás és kutatás színvonalának folyamatos emelése mellett nagy hangsúlyt fektet az egyetem vezetése és fenntartója arra, hogy a hallgatókat és a munkatársakat egészségtudatos életmódra ösztönözze. Az idei tanévtől kötelező a testnevelés alapszakokon, és sportközgazdász-képzést indítottak Székesfehérváron – tájékoztattak a legújabb eredményekről.


Az egyetemen több sportszakosztály is működik, munkatársainkat számos módon igyekszünk mozgásra ösztönözni. Kiemelt célunk a sportcélú infrastruktúra fejlesztése is, ennek érdekében újítottuk fel óbudai szabadtéri, multifunkciós sportpályánkat. A pálya futball- és kézilabda mérkőzésekre is alkalmas, emellett négy streetball- és egy röplabdapálya várja a hallgatókat és egyetemünk minden polgárát – emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente hozzátéve, hogy a projekt 40 millió forintból valósult meg.



A rektor a szeptemberben induló új tanterv sportot érintő elemei kapcsán elmondta, hogy kritériumtantárgyként a hallgatók számára kötelezővé, egyúttal kreditessé tették a testnevelés órákon való részvételt. Ezzel a változtatással a korábbi 1700 helyett 5500-6000 hallgató sportolhat rendszeresen a kiírt 170 testnevelés kurzus keretében. A szeptemberem induló sportközgazdász-mesterképzés iránt is jelentős az érdeklődés – tette hozzá a rektor megemlítve, hogy a képzés célja olyan szakemberek képzése, akik közgazdasági és sporttudományi tudásukkal erősíthetik a hazai és a nemzetközi sportéletet.



Dr. Cser-Palkovics András elismeréssel szólt az egyetemi vezetés sportcélú fejlesztéseiről és kibővült képzési palettájáról. Mint mondta, a sport olyan társadalmi tevékenység, amely részben piaci, részben állami koordináció alapján működhet egy piacgazdaságban. Az intézmény ezt a közös társadalmi célt kívánja erősíteni a jövőben. A kuratóriumi elnök Székesfehérvár polgármestereként annak kapcsán is örömét fejezte ki, hogy városukban az Óbudai Egyetem berkein belül folytatódhat az ország egyik legnagyobb presztízsű sportközgazdász képzése.



Az eseményen részt vettek egyetemünk kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóinak egy csoportja is, akiket Hiervarter Ákos, a Testnevelés és Sport Intézet igazgatója mutatott be: Sivó Balázs teniszező, Kardos Dániel úszó, Kissoba Emanuel Dala Quiuguaugua kosárlabdázó, Papp Boróka futó, kosárlabdázó, Furulyás Lili röplabdázó, Dobovics Gergely röplabdázó és Szász Imre kézilabdázó.

Frissítve: 2023.09.08.

Legfrissebb cikkek