Pótfelvételi indul az Óbudai Egyetemen is

Az Óbudai Egyetem a pótfelvételi eljárásban új szakokat is meghirdet. Augusztus 6-ig adhatják be a jelentkezésüket a fiatalok kiberbiztonsági mérnöki alapképzésre, valamint sportközgazdász és infrastruktúra-építőmérnök mesterszakra – tájékoztatott Prof Dr. Kovács Levente. Ezen túl műszaki, informatikai és gazdasági területeken piacképes diplomát nyújtó képzések közül választhatnak a pótfelvételizők. Az egyetem több szakon hirdet állami ösztöndíjas helyeket.

Az Óbudai Egyetem alap- és mesterszinten, illetve felsőoktatási szakképzés formájában is biztosít lehetőséget a felsőfokú tanulásra a pótfelvételi eljárás során. A pótfelvételi eljárásban jelentkezhetnek műszaki, informatikai, természettudományi, gazdaságtudományi, valamint pedagógiai területeken Budapestre, Székesfehérvárra, Kaposvárra és Salgótarjánba.

Új képzések

A sportközgazdász mesterképzés az Óbudai Egyetem székesfehérvári campusán indul állami ösztöndíjas és önköltséges formában. A képzést azoknak ajánlják, akik sportközgazdászként szeretnének tevékeny részesei lenni a hazai és nemzetközi sportéletnek.

Az infrastruktúra-építőmérnöki mesterképzés szintén nappali tagozaton indul, a képzés ideje három félév. A hallgatók a szakmai kompetenciák elsajátításával az infrastruktúra tervezéssel, építéssel és beruházással magas szakmai szinten foglalkozó szakemberekké válnak.

Kiberbiztonsági mérnöki alapképzés is indul szeptembertől.

Fontos tudni, hogy csak azok a tanulni vágyók jelentkezhetnek, akik idén az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy az idei felvételi eljárásban még egyáltalán nem is jelentkeztek szeptemberben induló képzésre. A mostani, igen rövid eljárás során csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít).

Jelentkezni a www.felvi.hu oldalon lehet 2023. július 28–augusztus 6-a 24 óráig önköltséges és bizonyos esetekben államilag finanszírozott képzésre is.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzéseink listája itt érhető el: https://felveteli.uni-obuda.hu/potfelveteli-2023 
Frissítve: 2023.07.28.

Legfrissebb cikkek