Kapcsolat erősítés Sri Lanka-ban

Ronan Group International szervezésében került megrendezése 2023. május 22-25. között Colombóban az első Magyar Felsőoktatási Oktatási rendezvény, melyen az Óbudai Egyetem is képviselte magát.

Sri Lanka 22 milliós lakosságával kulturális és vallási változatosságával, az angol nyelv általános használatával és fiatal populációjával egyik kiemelt ország az egyetem nemzetköziesítési térképén.
A magyar konzulátuson megrendezett oktatási rendezvényre látogatók nagy érdeklődést mutattak az egyetem BSc és MSc műszaki képzései iránt, melyek közül az informatika, mechatronika, gazdasági informatikai képzésekkel kapcsolatosan érkezett a legtöbb megkeresés. Az érdeklődők közül többen már a helyszínen elindították a jelentkezésüket a kiválasztott szakokra.
De Kiss de Nemesker le Charron Györgyi és Kersánszki Tamás a rendezvény után meglátogatta Galle-ban az egyik elismert angol nyelvű privát középiskolát, ahol a STEM-ről, műszaki képzésekről tartottak előadást és karrierorientációs beszélgetést a tanulókkal.


A kint tartózkodás alatt megbeszéléseket folytattak a felsőoktatás területén is, az SLTC Research University operatív igazgatójával a közös képzési lehetőségekről és az Erasmus együttműködésről.
Az egyetem a kenyai fejlesztési programjaihoz hasonlóan az ACPM IT Tanácsadó céggel rövid ciklusú IT biztonsági képzések indítását is tervezi Colombóban. Ennek előkészítéseként megbeszéléseket folytattak a National Trust Bank információbiztonsági részleg alelnökével Janindu De Silva-val és a Faras Samat kibervédelmi vezetővel a Dialog Mobilszolgáltató vállalattól.

Októberben beiskolázási roadshow-t tervezünk a kiemelt középiskolák végzős diákjai számára, ami tovább növeli a 2 ország közötti mobilitási lehetőségeket.
Frissítve: 2023.06.06.

Legfrissebb cikkek