Pályázati eredmény: Korondi motívumvilág megjelenítése ipari és reprezentációs terméken (hallgatói pályázat)

A méltán nagy hagyományokra visszatekintő, kézműves értékeket magas szinten képviselő korondi kerámia új nézőpontból való megközelítésére, mintázatainak feldolgozására vállalkoztak a pályázó hallgatók, amely vállalást többen is sikeresen és kiemelkedő minőségben valósítottak meg.

A pályázók a korondi kerámia motívumait, színvilágát inspirációként felhasználva modern enteriőrbe illő ipari termékeket, csomagolásmintákat és reprezentációs termékeket terveztek. A zsűritagok - Dr. Demény Krisztina, Józsa Judit, Prof. Dr. Kisfaludy Márta DLA, Dr. Papp-Vid Dóra, DLA – 2023. május 10-én személyesen vitatták meg a beérkezett pályázatokról alkotott véleményüket, majd döntést hoztak a pályázat két kategóriájában a díjazottakról.

 Kategória I.: ipari termék tervezése a korondi kerámia motívumvilágát felhasználva inspirációként

  1. helyezett: Kárász Adél

  2. helyezett: Horváth Sára

  3. helyezett: Gubányi Gitta


A nyertes hallgatók 2023. június 30-ig a díjazott terveket elkészítik, a tárgyak a 32. Tusványosi Nyári Szabadegyetem keretében szervezett kiállításon megtekinthetők lesznek.

Kategória II.: csomagolási termékre grafikai terv készítése a korondi kerámia motívumvilágát felhasználva inspirációként

  1. helyezett: Sődi Vivien


A nyertes hallgató terve alapján csomagolás terméket készít az Egyetem, amely a 32. Tusványosi Nyári Szabadegyetemen kerül bemutatásra.

A zsűri további 12 plakátot választott ki, amelyeket szintén az említett eseményen állítunk ki.

A zsűritagok minden pályázó hallgatónak köszönik a tervezésbe fektetett munkát, gratulációjukat fejezik ki a díjazott hallgatóknak.

Minden érintett hallgatóval emailben is felvesszük a kapcsolatot.

Bírálati eredmény
Frissítve: 2023.05.11.

Legfrissebb cikkek