MATLAB a tanuláshoz, kutatáshoz, oktatáshoz

A MATLAB egy nagyon sokrétű számítási és programozási platform, amely számos alkalmazást kínál a tudományos számítások, a mérnöki tervezés, az adatelemzés, a szimulációk, a modellezés és a grafikai megjelenítések területén. Annak érdekében, hogy ezt a lehetőséget maximálisan kihasználhassa mindenki a tanulásban, szakdolgozat készítésekor vagy kutatásban, a programmal mindenki megismerkedhet a MATLAB Day-en május 16-án.

Az egyetem valamennyi hallgatója, oktatója és kutatója jogtisztán, egyetemi vagy akár saját számítógépen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket.

A MATLAB Day-en mindenki megismerheti a MATLAB előnyeit, használatát, alkalmazását.

Az esemény időpontja: 2023. május 16. 13.00 - 16.00

Helyszín: Óbudai Egyetem (1034 Budapest, Bécsi út 96/B, F09 Pauli terem)

Nyeremény: a program végén a résztvevő diákok megnyerhetnek egy Syma X5SW FPV HD élőkép kamerás komplett RC quadcopter drón szettet. A versenyen való részvételhez saját laptop szükséges.

A esemény részletei itt érhetők el.

Regisztrálni itt lehet. 

Kiknek ajánljuk az Óbudai Egyetemen?

  • Diákoknak és oktatóknak: A MATLAB nagyon hasznos eszköz lehet a diákok és az oktatók számára, akik a tudományos számítások, a mérnöki tervezés, az adatelemzés, a szimulációk és a modellezés terén dolgoznak. Az oktatók által készített leckék és példák segítségével a diákok hatékonyan tanulhatják meg a MATLAB használatát.

  • Tudósoknak és kutatóknak: A MATLAB kiterjedt matematikai funkciókkal rendelkezik, amelyek nagyon hasznosak lehetnek a tudományos kutatások és vizsgálatok során. Az adatelemzési és modellezési lehetőségekkel pedig lehetővé teszi a kutatók számára, hogy könnyen és hatékonyan elemezhessék az adatokat és modelleket hozzanak létre.


Mit nyújt a MATLAB?

1. Erős matematikai és számítási képességek: a MATLAB kiterjedt matematikai és számítási funkciók készletével rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a bonyolult matematikai műveletek elvégzését, például mátrixműveletek, numerikus integrálás, differenciál- és egyenletmegoldások.

2. Adatelemzés és -vizualizáció: a MATLAB lehetővé teszi az adatelemzési folyamat egyszerűsítését és automatizálását, amely magában foglalja az adatok előfeldolgozását, a statisztikai elemzéseket és a modellezést. A MATLAB grafikus funkciói segítségével különféle diagramokat, táblázatokat és grafikonokat hozhat létre az eredmények megjelenítéséhez.

3. Szimulációk és modellezés: a MATLAB alkalmas szimulációk és modellezési feladatokra, például az elektronikai áramkörök, a robotika és a járműdinamika terén. A MATLAB lehetővé teszi a modellek létrehozását, a szimulációt és az eredmények elemzését.

4. Programozási képességek: a MATLAB egy nagyon rugalmas programozási nyelv, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a különféle alkalmazások megvalósítását. A MATLAB támogatja a strukturált programozást, az objektumorientált programozást és az egyéb fejlett programozási technikákat.

5. Könnyen használható felhasználói felület: a MATLAB rendelkezik egy könnyen használható felhasználói felülettel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az alkalmazások gyors és hatékony használatát. A MATLAB további előnye, hogy rengeteg dokumentáció és online forrás áll rendelkezésre a felhasználók számára, amelyek segítségével a felhasználók fejleszthetik ismereteiket és készségeiket.

Hogyan érhető el?

Az Óbudai Egyetem polgárai ingyenesen érhetik el itt a MATLAB-ot.
Frissítve: 2023.05.10.

Legfrissebb cikkek