PLC laborral gazdagodott a Bánki Kar

Új PLC és irányítástechnikai labort adtak át a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon a Robotaid Kft. támogatásával. A laboratórium használatával az egyetemen tanuló hallgatók, kutatók és oktatók naprakész ipari tudással és technológiával találkozhatnak, amely segíti tanulmányaikat, munkájukat, ezzel is növelve az Óbudai Egyetem versenyképességét. Itt tartják többek közt a PLC szakmérnök hallgatók gyakorlati oktatását is.

Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Kar dékánja köszönetét fejezte ki Misinszky Gábornak, a Robotaid Kft. ügyvezetőjének a labor létrehozásában nyújtott segítségért, valamint a Siemens Zrt.-nek és a Rievtech magyarországi képviseletének, a PLCszerviz Kft-nek a széles körű támogatásért. Meghívott partner volt továbbá a Bosch Rexroth Kft.



A céggel jelenleg is zajlanak a tárgyalások az ipar 4.0 és a robotika oktatása, valamint új eszközök beszerzése terén. Az eseményen Győri Ernő a Siemens Zrt. Digital Industries diviziójának képviseletében, beszédét követően személyesen adta át a cég további adományát a Kar részére, egy SINAMICS hajtástechnikai oktató bőröndöt.

Frissítve: 2023.04.26.

Legfrissebb cikkek