Határon túli tananyagfejlesztők bővítik az egyetem tudásbázisát

Az Óbudai Egyetem kilenc évvel ezelőtt indította útjára Közép-Európában is egyedülálló kezdeményezését, a Kárpát-medencei Online Oktatási Centrumot, azóta is fejleszti példaértékű tudásbázisát. Az online felületnek nemzetmegerősítő szerepe is van - húzta alá Prof. Dr. Kovács Levente rektor. - Sikeres az Óbudai Egyetem Kárpát-medencei Online Oktatási Centruma, és a jövőben is élvezi a magyar kormány támogatását – hangsúlyozta Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a határon túli tananyagfejlesztők köszöntésén.

- Eddig 22 magyar és 14 határon túli felsőoktatási intézmény csatlakozott a programhoz, amelynek keretében díjmentes kurzusokat végezhetnek a diákok. Intézményünk számára fontos, hogy Magyarország Kormánya és a határon túli magyarság megmaradásáért elkötelezett miniszterelnök-helyettes, Dr. Semjén Zsolt támogatta az Óbudai Egyetem programját.



Az RRF 2.1.2. mostani pályázatnak köszönhetően 440 millió forintból a következő négy évben közel 300 tananyag fejlesztését végezzük el és a platformot angol nyelvű hozzáféréssel is ellátjuk - emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente.



Az egyén és a nemzet egésze szempontjából egyaránt fontos, hogy a hallgatók anyanyelvükön tanulhassanak – mondta Dr. Semjén Zsolt. Rámutatott: a nemzet egésze szempontjából a magyar nyelv a „végső végvár” a magyarság számára, ezért kulcsfontosságú, hogy az anyanyelvünket megőrizzük. Kiemelt jelentőségű, hogy a köznyelv mellett a magyar szaknyelv is megőrizze egységét, és a tudományt összmagyar szinten műveljék, ne csupán az ország határain belül - fűzte hozzá. Az online oktatási centrum a magyar nemzet megmaradását segíti, a magyar nemzet egyesítését jelenti szellemi, nyelvi és tudományos területen egyaránt – összegzett és köszönetet mondott az Óbudai Egyetemnek nemzetmegtartó, nemzetegyesítő szolgálatáért. Sikeres az egyetem Kárpát-medencei Online Oktatási Centruma, és a jövőben is élvezi a magyar kormány támogatását – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.



A díjazott tananyagok

A díjazottak tananyag fejlesztésre pályáztak. A legjobb pályázatok kiválasztásra kerültek. Az oklevél hivatalos tananyag fejlesztési felkérést jelent.



Az okleveleket Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Prof. Dr. Kovács Levente rektor, Dr. habil. Maior Enikő, a Partium Keresztény Egyetem rektorhelyettese, Brenzovics László, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány elnöke, Dr. Kása Zoltán, a Sapientia Erdélyi Magyar Egyetem emeritusz professzora, rektori tanácsos, Dr. Bukor József, a Selye János Egyetem és Dr. Pintér Róbert, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola Szenátusának elnöke adta át a díjazottaknak.

A Partium Keresztény Egyetem díjazott munkatársainak neve, tananyag fejlesztéseinek címe:

Dr. Kulcsár Edina Éva - Befektetések menedzsmentje; Dr. Székedi Levente -Bevezetés az R statisztikai programcsomag; Prof. Dr. Fogarasi József, Dr. Szilágyi Ferenc és Dr. Vígh Enikő Zita - A Klímaváltozás gazdaságtana; Prof. Dr. Fogarasi József és Dr. Lakatos Artúr - Közpénzügyek; Dr. Veres Edit Vállalati társadalmi felelősségvállalás használatába; Dr. Debrenti Edith és Debrenti Attila-Sándor - A Matematika I. (gépészmérnök hallgatóknak), Matematika II. (gépészmérnök hallgatóknak) Dr. Szász Erzsébet - a Vállalati társadalmi felelősségvállalás használatába.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány munkatársai:

Dr. Kucsinka Katalin - Közönséges differenciálegyenletek; Dr. Loszkorih Gabriella - Üzleti adótanácsadás; Prof. Dr. Bacsó Róbert - Közgazdaságtanelmélet: mikroökonómia; Pataki Gábor – Marketingmenedzsment.

Sapientia Erdélyi Magyar Egyetem

Dr. Gergely Orsolya - a Női vállalkozók; Dr. Márton Gyöngyvér - Kriptográfia, Python algoritmusok; Dr. Domokos József és Ferencz Katalin - Digitális rendszerek programozása VHDL hardverleíró nyelven Dr. Kádár Beáta - Marketingmenedzsment a gyakorlatban; Dr. György Ottilia, Nagy Szeréna és Tánczos Levente-József - Üzleti tervezés; Dr. Osztián Erika és Osztián Pálma-Rozália - A szerszámosláda: adatszerkezetek és algoritmusok tervezés, illetve Szerszámos táska: feladatok tárháza tervezés.

Selye János Egyetem

Dr. habil. Ing. Renáta Hajabáč Machová - Fenntartható stratégiai fejlődés az EU környezetvédelmi politikájának kontextusában; PhDr. Kahler Korcsmáros Enikő - Vállalati társadalmi felelősségvállalás és annak gyakorlata; PhDr. Seres Huszárik Erika – Eseménymarketing; PhDr. Tóbiás Kosár Silvia - Szociális menedzsment, munka és vállalkozás; Dr. Tibor Zsigmond - Fenntarthatóság és tudásmenedzsment a 21. század kulcstényezőinek tükrében.

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola

Dr. Némedi Imre az Anyagok és hőkezelés; Dr. habil. Sánta Róbert - Megújuló energia; Póth Miklós - Mikrovezérlők programozása.

 

Gyakorlatorientált képzésfejlesztés az Óbudai Egyetemen az Ipar 4.0 jegyében

RRF-2.1.2-21-2022-00019



 
Frissítve: 2023.04.04.

Legfrissebb cikkek