Tovább bővül a Rejtő Kar nemzetközi kapcsolati hálója

Az Óbudai Egyetemre Prof. Dr. Kovács Levente rektor meghívására érkezett horvát University North delegációja ellátogatott a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karra is. Dr. habil. Koltai László dékán és Dr. Csanák Edit dékánhelyettes vezette megbeszélés középpontjában a közös oktatási lehetőségek, kutatási és innovációs célok álltak.

A korábbi informális kapcsolatok megerősítése céljából látta vendégül Prof. Dr. Marin Milkovic-ot, a University North rektorát és munkatársait nemrégiben az RKK dékánja. A megbeszélésen körvonalazódtak a közös oktatási együttműködési lehetőségek és kutatási, innovációs célok. A megbeszélésen részt vett az Prof. Dr. Felde Imre rektorhelyettes is.

Prof. Dr. Marin Milkovic tájékoztatójában ismertette, hogy a Sveučilište Sjever a második legnagyobb állami egyetem Horvátországban, amely két egyetemi központban, Koprivnicában és Varaždinban működik. A hallgatók számát tekintve ez az ötödik legnagyobb egyetem déli szomszédunkban, Észak-Horvátországban. A felsősoktatási intézményt 2015-ben alapították a Varasdi Alkalmazott Tudományok Egyeteme és a Koprivnicai Médiaegyetem összevonásával. Jelenleg összesen 20 karon folyik oktatási és kutatási munka.



Dr. habil Koltai László ismertette az RKK oktatási profilját és nemzetközi kapcsolatrendszerét, felvázolta a nemzetköziesités fő irányvonalait és az együttműködési célokat.

Az eredményes tárgyalást követően a felek megállapodtak abban, hogy a közeljövőben megkezdik a közös MSc képzés előkészítését környezetvédelem és csomagolás szakterületen, illetve előkészítenek egy új, közös doktori programot is.
Frissítve: 2023.03.24.

Legfrissebb cikkek