Ismét kiválósági ösztöndíjprogramot indít az Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem idén is folytatja tavaly útjára indított kiválósági ösztöndíjprogramját. A 900 millió forintos keretösszeggel háromféle pályázatot írtak ki, amelyek legfontosabb célja a kutatás-fejlesztés, valamint az oktatás színvonalának nemzetközi összehasonlításban is mérhető erősítése.

Az Óbudai Egyetem Kiválósági Professzora (Distinguished Professor of Óbuda University) programon keresztül 4 éven át összesen 200 millió forintot kaphatnak a nyertes pályázók. A 400 millió forintos keretösszegű pályázatra 2023. március 29-ig lehet jelentkezni.
A pályázatról bővebb információ itt található.

A Megalapozó Kutató (Consolidator Researcher) program keretében a nyertes pályázók 4 éven át 100 millió forint juttatásban részesülnek, itt a keretösszeg 300 millió forint, és a programra szintén március 29-ig lehet jelentkezni.
A pályázatról bővebb információ itt található.

A Fiatal Kiválósági Kutató (Starting Excellence Researcher) program keretében az egyetem négy éven át 40 millió forintot biztosít a nyerteseknek. A 200 millió forintos keretösszegű pályázatra március 29-ig várják a jelentkezőket.
A pályázatról bővebb információ itt található.

A tavalyi eljárás keretében 7 kiválósági díjazott kezdte meg kutatómunkáját az ÓE Egyetemi Kutató és Innovációs Központban. A két ausztrál tudós, Seyedali Mirjalili, a Torrens Egyetem Mesterséges Intelligencia Kutatási és Optimalizálási Központ alapító igazgatója és Amir H Gandomi, a Sidney-i Műszaki Egyetem professzora, valamint az olaszországi Nemzeti Kutatási Központ Biomedikai Kutatási és Innovációs Intézetének (CNR-IRIB) igazgatója, Andrea De Gaetano professzor lettek első alkalommal az Óbudai Egyetem Distinguished professzorai.
Prof. Dr. Kristály Sándor, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem professzora, Prof. Dr. Szilágyi Lászlónak, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem professzora lettek a tavalyi megalapozó kutatópályázat nyertesei.
A fiatal kiválósági kutatópályázat nyertesének Dr. Amir Mosavit, Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának egyetemi docensét és Dr. Drexler Dánielt, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának oktatóját hirdették ki tavaly.
A tudósok tervei közt szerepel többek közt a kutatásösztönzés, a külföldi egyetemekkel közös kutatócsoportok létrehozása, nemzetközi workshopok szervezése.
Frissítve: 2023.03.07.

Legfrissebb cikkek