Szakmai Nap az Óbudai Egyetem salgótarjáni kampuszán

Szakmai Napot rendezett az Óbudai Egyetem a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen, melyre a középiskolák végzős diákjait, osztályfőnökeit és pályaválasztási felelőseit is várták.

Az esemény január 26-án, csütörtök délután 13 órakor vette kezdetét a salgótarjáni központ Rákóczi úti épületében. A résztvevőket az Óbudai Egyetem salgótarjáni központjának igazgatója, Székyné dr. Sztrémi Melinda köszöntötte.

Az Óbudai Egyetem nagy közösségéről, innovációiról, az intézmény nyújtotta lehetőségekről Beleznay Tamás, a rektori kabinet munkatársa beszélt az egyetem új imázsfilmjének bemutatásával.

A salgótarjáni képzéseket az Óbudai Egyetem három karának bevonásával működteti. A Szakmai Napon lehetőséget kaptak a karok a bemutatkozásra, miközben kiemelten szóltak a salgótarjáni képzéseikről. A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar idén először meghirdetett villamos-üzemmérnök képzésével Csikósné Dr. Pap Andrea oktatási dékánhelyettes ismertette meg az érdeklődőket. Az egyetem gazdasági képzéseinek egyediségéről, a projektszemlélet előnyeiről, a Salgótarjánban is meghirdetett gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelem és marketing szakokról Dr. Tégla Zsolt, a Keleti Károly Gazdasági Kar oktatója beszélt.

Ezt követően Simon Csaba, a salgótarjáni központ pályaorientációs tanácsadója a salgótarjáni képzési kínálat mellett a már 2018. óta Salgótarjánban is futó mérnökinformatikus képzésre hívta fel az érdeklődők figyelmét. Míg Szabó-Zsidai Krisztina, a Neumann János Informatikai Kar oktatásért felelős dékáni megbízottja a felsőoktatási felvételi eljárás szabályait és változásait ismertette, illetve a szakmai gyakorlatról és a duális képzés nyújtotta lehetőségekről is beszélt.

A Szakmai Napon bemutatkoztak az intézmény helyi vállalati partnerei közül a Gyémánt-Pirazol Kft., melyet Lantos Zsolt ügyvezető képviselt és a Wamsler SE Rt., melynek két munkatársa, Szabó Tamás és Smida Richárd tájékoztatójából ismerhették meg a cég nyújtotta lehetőségeket résztvevők.

A rendezvény végül kötetlen beszélgetéssel zárult.
Frissítve: 2023.01.30.

Legfrissebb cikkek