Az Óbudai Egyetem elnyerte az SMC 2025 világkonferencia társ-szervezését

Az IEEE Systems, Man, and Cybernetics Társaság fő konferenciája az SMC világkonferencia, melyet a Társaság minden év őszén rendez meg. A konferencia igazodva a Társaság fő irányaihoz három területen mutatja be a legújabb kutatási eredményeket: komplex rendszerek, kibernetika, ember-gép rendszerek. A világkonferenciát 2016-ban az IEEE Hungary Section és az Óbudai Egyetem szervezte Budapesten, melyet nagy siker övezett, több, mint 1000 főnyi résztvevővel.

 

2022 végén szavazott arról a Társaság elnöksége, hogy hol kerüljön megrendezésre a 2025-ös világkonferencia. A rendezési jogot Bécs nyerte el, a helyszínnel pedig Ausztria legnagyobb kutatóhálózata, az Austrian Institute of Technology, valamint az Óbudai Egyetem közösen pályázott. Tehát Egyetemünk elnyerte a világkonferencia társ-rendezésének jogát, immár másodszor, ami egyedi a Társaság történetében és jól mutatja az Óbudai Egyetem nemzetközi pozíciójának, megítélésének erősödését.

A szervezőbizottságban munkát vállalt az egyetem több polgára is. Prof. Dr. Kovács Levente rektor a programszervező bizottságot irányítja, Prof. Dr. Rudas Imre rektor emeritus tiszteletbeli elnöki, míg Dr. Eigner György dékán a konferencia társelnöki pozíciójára kapott felkérést.
Frissítve: 2023.01.23.

Legfrissebb cikkek