Új helyszínen, új alapképzési szakokkal várják a felvételizőket Salgótarjánban

Nyílt Nap az Óbudai Egyetemen salgótarjáni központjában

Nagy érdeklődés kísérte az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (SKKK) 2022. november 24-ei Nyílt Napját.  A rendezvényre már saját épületben, Salgótarjánban, a Rákóczi út 180. szám alatt várták az érdeklődőket. Az eseményen megjelentek a térség középiskolásai, az Óbudai Egyetem hallgatói, sőt még a határon túlról, Fülekről is érkeztek.

- Az Óbudai Egyetem 2017. óta van jelen a nógrádi megyeszékhelyen, betöltve azt az űrt, amit a felsőoktatás hiánya okozott az azt megelőző években Salgótarjánban – hangsúlyozta köszöntőjében Székyné dr. Sztrémi Melinda, az egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely igazgatója.

- Jelenlétünk célja elsősorban az, hogy a régió fiataljai számára helyben biztosítsuk a továbbtanulás lehetőségét. Az Óbudai Egyetem az intézményben már négy szakon hirdeti meg alapképzéseit: mérnökinformatikus, kereskedelem és marketing, gazdálkodási és menedzsment, valamint újdonságként a következő tanévre már villamos-üzemmérnök alapképzésre is lehet jelentkezni Salgótarjánban. Az SKKK-n továbbtanulók alakítói, formálói lehetnek a salgótarjáni diákéletnek, tagjai lehetnek az Óbudai Egyetem nagy közösségének. – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Salgótarjáni Képzési Központba jelentkezők a felvi.hu oldalon az Óbudai Egyetem címszó alatt az egyes karok képzései között találják meg a Salgótarjánban induló képzéseket.

Az általános tájékoztatón után a diákok bejárták az új, 3 szintes épületet, elidőzve a gépjármű kísérleti laborban, ahol Rácz Róbert, a TRIGON Kft. fejlesztő mérnöke által betekintést nyerhettek a kutatás-fejlesztés világába.

A bejárást követően, annak érdekében, hogy minden érdeklődő célirányosan kapja meg a számára szükséges információt, a karok képviselői más és más helyszíneken tartották meg tájékoztatóikat.

A villamos-üzemmérnök alapképzést Csikósné Dr. Papp Andrea a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar oktatási dékánhelyettese mutatta be, segítségére volt a kar néhány hallgatója, akik érdekes kísérleteket mutattak be az elektronika világából, valamint a robotirányítás rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek a középiskolások.

A megújult informatika laborban a mérnökinformatika iránt érdeklődők kaptak hasznos információkat Dr. Nádai Lászlótól, a salgótarjáni fejlesztésekért felelős rektori tanácsadótól és a SKKK hallgatóitól, akik a 3D nyomtatás lehetőségeit is bemutatták az érdeklődőknek.

A Keleti Károly Gazdasági Kar képzéseiről Saáry Réka marketing oktató és Kozma-Loraszkó Andrea oktatási koordinátor adott felvilágosítást. Az interaktív beszélgetésbe bekapcsolódtak a kar hallgatói önkormányzatának képviselői is, akik beszéltek az egyetemi diákéletről és az ösztöndíjlehetőségekről is.

Az Óbudai Egyetem gyakorlatorientált képzéseinek ismertetésén túl a Nyílt Napon ízelítőt kaptak az érdeklődők a duális képzés nyújtotta lehetőségekről is.

Az Óbudai Egyetem Nógrád megye egyetlen felsőoktatási intézményeként helyben kínál piacképes diplomát a fiataloknak nappali és levelező alapképzések keretében. Az oklevelek kibocsátói a képzést biztosító karok: Neumann János Informatikai Kar, Keleti Károly Gazdasági Kar, Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar.

Frissítve: 2022.12.14.

Legfrissebb cikkek