Vajdasági fiatalok vehették át információbiztonsági szakmérnök-diplomájukat

Tizenöt hallgató vette át az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara információbiztonsági szakmérnök-szakember diplomáját Szabadkán szeptember 17-én. A magyar nyelvű képzés az egyetem, a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ (VM4K), valamint a Szabadkai Műszaki Főiskola együttműködésével jött létre, és működik immár fél évtizede esélyt és lehetőséget adva a helyben élő fiataloknak.

Az ünnepélyes diplomaosztót a VM4K épületében tartották. Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora elmondta: a társadalom minden szektorát átszövi az informatika, ezáltal pedig egyre nagyobb szükség van kiberbiztonsági szakemberekre is. „A hallgatóink több mint 90 százaléka a diploma megszerzése után kevesebb, mint egy hónap alatt munkába tud állni, azon a területen, amelyen a diplomát szerezte. A nálunk futó képzések iparilag keresettek, persze ez is a célunk. Ami a kiberbiztonságot illeti, ha ma dupla, vagy tripla annyi hallgatót bocsátanánk ki a piacra, akkor se lenne elegendő, úgy ilyen szempontból ennek a képzésnek lesz és van jövője" - fogalmazott a rektor



Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a tanuláshoz szükséges önfegyelemre, lendületre és hitre hívta fel a figyelmet megköszönve, hogy mindez megvan a most végzett azokban a hallgatókban. Az elnök szerint a VM4K olyan képzési központ, amely folyamatosan megfelel az igényeknek, új tudást hoz a Vajdaságba.


Pásztor István, elnök, VMSZ: „Fontosnak tartom, hogy a tudást hozzunk közel azokhoz, akik igénylik a tudást. Fontosnak tartom, hogy olyan felsőoktatási képzésünk legyen, ahol nem az oktatók képezik a központot, hanem a hallgatók. És ennek legjobb bizonyítéka többek között a VM4K.”


Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Kar dékánja köszöntőjében elmondta, hogy az Óbudai Egyetem számára kiemelt jelentőségű, hogy a helyben élő magyar fiatalok jól hasznosítható, a boldogulásukat segítő diplomát szerezhessenek.

Frissítve: 2022.09.19.

Legfrissebb cikkek