Legmagasabb támogatási összeg a kreditmobilitási (KA171) pályázaton

A magyar felsőoktatási intézmények közül az Óbudai Egyetem nyerte el a legmagasabb támogatási összeget a 2022. évi fordulóban. A Nemzetközi Oktatási Iroda által koordinált és benyújtott Erasmus KA171-es pályázaton nemcsak országosan, de az ÓE történetében is kiemelkedően magas összeg lehetőséget biztosít arra, hogy az Intézményfejlesztési Tervben megfogalmazott nemzetköziesítési célkitűzéseket elérjük, és az Óbudai Egyetem tovább bővíthesse és fejleszthesse nemzetközi kapcsolatait.

Az Erasmus+ program több éve sikeresen fut az egyetemen, a mostani KA171 program célja a „a programhoz nem társult harmadik országok nemzetközi mobilitása”, a már meglévő kapcsolatok erősítése, közös kutatások, esetleges kettős diploma programok kidolgozása.

Az említett pályázati körben az ÓE 10 régióban összesen 25 országgal nyert el oktatói, munkatársi és hallgatói helyeket, szám szerint 198 fő mobilitást 623 810 EUR összegben. A két évvel ezelőtti pályázaton 508 990 EUR-t nyert el az egyetem, mely akkor a második legmagasabb összegű támogatást jelentette.

Ezúton köszönjük a pályázat megírásában közreműködő kollégák és partnereik támogatását, valamint sok sikert kívánunk a projekt sikeres megvalósításához.
Frissítve: 2022.08.26.

Legfrissebb cikkek