A jövő energiája – elindult az ÓE Minecraft Tábora

A természettudományok iránt érdeklődő felső tagozatos általános iskolásoknak és kisgimnazistáknak szervezett az Óbudai Egyetem nyáriegyetemet. A tábor lehetőséget kínál a jelentkező fiataloknak, hogy az eddigi ismereteiket bővítsék, környezettudatos gondolkodásmódjukat fejlesszék, új tudományos területeket fedezzenek fel, valamint a megújuló energiák elméleti és gyakorlati megalapozásával gazdagodhassanak egy-egy turnus befejeztével – hangsúlyozta nyáriegyetemet szervező ÓE STEAM Iroda vezetője, Kersánszki Tamás.

Ahhoz, hogy jól képzett hallgatók kerüljenek az Óbudai Egyetem műszaki szakjaira, elengedhetetlen, hogy az általános és középiskolákból olyan diákok jelentkezzenek, akik megalapozott természettudományos ismeretekkel rendelkeznek. Az ÓE most induló nyáriegyeteme azok közé az új programok közé tartozik, amellyel az intézmény szeretné felhívni a 10-15 éves korosztályt a pályaválasztási lehetőségekre, és egyúttal megismertetni őket egyetemünk képzéseivel. Jó példát szeretnénk mutatni, hogy időben kijelöljék a tanulmányi útjukat, bízva abban, hogy felnőtt diákként az Óbudai Egyetemhez csatlakoznak – tette hozzá Kersánszki Tamás.
A táborozók megépíthetik a megújuló energiaforrásokat, kipróbálhatják a működésüket a Minecraft világában. Ezen kívül elektronikai laborban is tevékenykednek, ahol áramkört építenek napelem beépítésével. A tábor végén pedig, ellátogatunk egy napelemparkba, ahol a tanultakat a valóságban is megfigyelhetik – tájékoztatott az irodavezető.
A tábort Dr. Kertész Gábor, az ÓE Neumann János Informatikai Karának kutatási dékánhelyettese nyitotta meg, a gyerekek ismereteinek bővítésében pedig a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar oktatói segítenek a hét folyamán.
A diákok a játékon keresztül tanulhatják meg a megújuló energiafelhasználás alapvető ismereteit, ezzel támogatva a természettudományos készségét és a környezettudatos gondolkodásmódját.
Frissítve: 2022.08.02.

Legfrissebb cikkek