Jelentkezés 4 éves doktori képzésre az ÓE AIAMDI Virtuális Kutató Laboratórium (AIAMDI-VKL) keretében meghirdetett témákban

Az Óbudai Egyetem Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskolája (AIAMDI) az aktuális pótfelvételi hirdetményt, annak feltételei mellett és a meghirdetett témák választékát kiegészítve, négyéves doktori képzést hirdet, 2022. szeptemberében, nappali ösztöndíjas képzési formában, az újonnan alapított Virtuális Kutató Laboratórium (AIAMDI-VKL) keretében meghirdetett témákban.

A VKL az egyetemi képzés új, saját fejlesztésű formáját képviseli és próbálja bevezetni a doktori képzés keretében végzett hallgatói kutatásban. Az ide felvettek számára az AIAMDI-VKL témavezetőt és minden eszközt biztosít egy jövőbe mutató informatikai PhD kutatáshoz, amely a teljes egészében egy világcég felhőplatformjában rendelkezésre álló, világszínvonalú, kutatásra konfigurált AIAMDI-VKL platformon fog folyni. Ebben jelenleg kiemelt program a világszínvonalú szívmodellezés és valósághű szimuláció témájú PhD kutatás, amelyhez a platformon ilyen színvonalú eszközöket biztosítunk. Az AIAMDI-VKL, amely PhD hallgatói kutatócsoportként jön létre, részt vesz a Cooperation Agreement on the International PhD Program on Strategic Engineering című nemzetközi PhD képzési programban. Ez különleges lehetőséget ad az erre a programra nappali ösztöndíjas képzési formára felvett hallgató számára, mert az AIAMDI-n kívül, a program keretében, a két egyetem megállapodásának alapján, beiratkozik az Università degli Studi di Genova (Olaszország) doktori iskolájába is, így kettős doktori képzésben vesz részt. Doktori tanulmányain belül egy évet tölt el a nagy tradícióval rendelkező olasz egyetemen. Megfelelő eredmény esetén mindkét egyetemen PhD fokozatot szerezhet. A Strategic Engineering nemzetközi program a tématerület fejlődésének világszínvonalú követését tűzte ki célul a PhD hallgatói kutatásban. A programban résztvevő PhD hallgató kutatásában ki tudja használni a résztvevő doktori iskolák laboratóriumi és humán erőforrásait, tudáshátterét, tapasztalatait. Várjuk a jelentkezőket az AIAMDI-VKL keretében meghirdetett témákban, a fenti nemzetközi programban való részvétel nélkül is. A doktori cselekmény angol nyelven folyik. Várjuk a jelentkezőket, a programban való részvételben gondolkodókat és a csupán érdeklődőket is, akik további információt a VKL PhD programjáról az innen letölthető szórólapon vagy az AIAMDI honlapján az AIAMDI titkárságán vagy a program hazai koordinátorától kaphatnak.

További információk itt olvashatók.

 

 
Frissítve: 2022.07.28.

Legfrissebb cikkek