Pótfelvételi: állami ösztöndíjas képzések közül is választhatnak az Óbudai Egyetemre jelentkezők

Július 26. és augusztus 5. között jelentkezhetnek a fiatalok az Óbudai Egyetem pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakjaira. Műszaki, informatikai és gazdasági területeken piacképes diplomát nyújtó képzések közül választhatnak a felvételizők. Jó lehetőség a vidéken élőknek: Salgótarjánban mérnökinformatikus, Kaposváron pedig villamosmérnöki alapképzést biztosít az egyetem. Az ÓE alap- és mesterképzésein 20 szak közül választhatnak az érdeklődők, amelyek között állami ösztöndíjas formában is pályázhatók az informatika és a műszaki képzési terület alapképzési szakjai. Ezen túlmenően a leendő egyetemisták kizárólag az Óbudai Egyetemen jelentkezhetnek állami ösztöndíjas helyekre a villamos-üzemmérnöki alapképzési, valamint a gazdaságinformatikus mesterképzési szakokon.

Az Óbudai Egyetem alap- és mesterszinten is biztosít lehetőséget a felsőfokú tanulásra a pótfelvételi eljárás során. A pótfelvételi eljárásban jelentkezhetnek műszaki, informatikai, természettudományi, gazdaságtudományi, valamint pedagógiai területeken Budapestre, Székesfehérvárra, Kaposvárra vagy Salgótarjánba.
Alapképzésben biztonságtechnikai mérnöki, földmérő és földrendező mérnöki, gazdálkodás és menedzsment, gazdaságinformatikus, gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, kereskedelem és marketing, könnyűipari mérnöki, környezetmérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, szakoktató, villamosmérnöki és teljesen új, most induló képzésként villamos-üzemmérnöki szakokra lehet jelentkezni.
Mesterképzésen alkalmazott matematikus, biztonságtechnikai mérnöki, gazdaságinformatikus, gépészmérnöki, ipari terméktervező mérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnökinformatikus, tanári, vállalkozásfejlesztés és villamosmérnöki szakok indulnak. A mesterképzéseken a felvételi elbeszélgetéseket augusztus 15-16. között tartja az egyetem. Érdemes áttekinteni a felsőoktatási szakképzések kínálatát is, ahol ötféle szakból lehet választani.
Fontos tudni, hogy csak azok a tanulni vágyók jelentkezhetnek, akik idén az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy az idei felvételi eljárásban még egyáltalán nem is jelentkeztek szeptemberben induló képzésre. A mostani, igen rövid eljárás során csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít).
Jelentkezni a www.felvi.hu oldalon lehet 2022. július 26–augusztus 5-én 24 óráig önköltséges és bizonyos esetekben államilag finanszírozott képzésre is.
Az Óbudai Egyetemről és a képzéseiről bővebben itt tájékozódhatnak.
Frissítve: 2022.07.26.

Legfrissebb cikkek