Székesfehérváron ülésezett a Szenátus

Az Óbudai Egyetem hét kara közül az egyik Székesfehérváron működik, az ÓE Alba Regia Műszaki Kar fontos vidéki bázisunk, és mi is jó partnerei vagyunk a helyi önkormányzatnak és az itt működő cégeknek – tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Az ülésen több olyan döntés született, amellyel a székesfehérvári képzési paletta is bővülhet.

Többek között mérnökinformatikus mesterképzés elindítása szerepel a terveink között – hangsúlyozta a rektor kiemelve, hogy az elmúlt hónapokban már több fontos bejelentést tett az Óbudai Egyetem a székesfehérvári portfólió szélesítéséről. A Mechatronikai Tudományos és Ipari Parkot a székesfehérvári önkormányzattal közösen valósítja meg az egyetem. A Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve pedig átvesszük annak helyi kampuszépületeit, ez újabb lehetőségekkel bővítheti az egyetem oktatási kínálatát.

Nemcsak a székesfehérvári karon indulhatnak a jövőben új képzések: a Szenátus javaslatot tett a Neumann János Informatikai Kar magyar és angol nyelvű mérnökinformatikus mesterképzési szak, SOC elemző specializáció nyilvántartásba vételére, valamint kórháztechnikai és orvostechnikai mérnöki mesterképzési szak elindítását kezdeményezi.

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon a környezetmérnöki alapképzési szak, a Kandón pedig a villamosmérnöki mesterképzési szak duális képzéssé minősítését indítványozták.

A Szenátus ülésén vezetői és oktatói kinevezésekről is határoztak, valamint elfogadták az ÓE Keleti Károly Közgazdasági Kar új ügyrendjét.
Frissítve: 2022.06.28.

Legfrissebb cikkek