55. Tudományos Diákköri Konferencia

Idén tavasszal 55. alkalommal rendez Tudományos Diákköri Konferenciát az Óbudai Egyetem április 27-én. Intézményünk hallgatói tudományos tevékenységének magas színvonalát jelzi, hogy mintegy másfélszáz pályamű vár arra, hogy a hét karon szerveztt szekcióüléseken bemutassák és megvitassák őket. A szervezők reményei szerint a bemutatott pályamunkák közül számos dolgozat a korábbi tradíciókhoz hasonló sikerrel és eredményességgel képviseli majd egyetemünket az országos megmérettetésen.

Az Óbudai Egyetem TDK-dolgozatai izgalmas témákat járnak körül, készült pályamű Badacsony és Badacsonytomaj 1850 előtti épületeiről, hegyikerékpárosok részére tervezett csukló- és bokavédőkről, a Budai-hegységben végbe menő tájváltozásokról, az Óbudai Egyetemen tanuló fiatalok vállalkozókedvéről vagy éppen a lakossági felhasználású hordozható szélgenerátorról.

Az április 27-i TDK-konferencia programfüzetében a pályaművek rövid leírása is elérhető.

Az egyetemi ünnepélyes eredményhirdetést május 4-én, szerdán 17 órától rendezik meg a Tavaszmező utcában a TG F.17 előadóban. A megnyitóbeszédet Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes tartja.

Az Óbudai Egyetem és a karok TDK tevékenységét és konferenciáit támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt "Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása" című pályázata (NTP-HHTDK-21).

 

 

 



Frissítve: 2022.04.26.

Legfrissebb cikkek