900 millió forinttal indít kiválósági ösztöndíjprogramot az egyetem

Az Óbudai Egyetem vezetése az eddiginél sokkal stabilabb működési és költségvetési forrás mentén kiszámíthatóan tervezhet, és valósíthatja meg célkitűzéseit – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente az egyetem új ösztöndíjprogramját bejelentve. A 900 millió forintos keretösszeggel háromféle pályázatot írtak ki, amelyek legfontosabb célja a kutatás-fejlesztés, valamint az oktatás színvonalának nemzetközi összehasonlításban is mérhető erősítése.

Az Óbudai Egyetem Kiválósági Professzora (Distinguished Professor of Óbuda University) programon keresztül 4 éven át összesen 200 millió forintot kaphatnak a nyertes pályázók. A 400 millió forintos keretösszegű pályázatra 2022. március 29-ig lehet jelentkezni. A pályázatról bővebb információ itt található.

A Megalapozó Kutató (Consolidator Researcher) program keretében a nyertes pályázók 4 éven át 100 millió forint juttatásban részesülnek, itt a keretösszeg 300 millió forint, és a programra szintén március 29-ig lehet jelentkezni. A pályázatról bővebb információ itt található.

A Fiatal Kiválósági Kutató (Starting Excellence Researcher) program keretében az egyetem négy éven át 40 millió forintot biztosít a nyerteseknek. A 200 millió forintos keretösszegű pályázatra március 29-ig várják a jelentkezőket. A pályázatról bővebb információ itt található.

 

 
Frissítve: 2022.03.08.

Legfrissebb cikkek