Nagy érdeklődés övezte a 28. Állásbörzét

Az Óbudai Egyetem óbudai és józsefvárosi campusán egyaránt nagy érdeklődés övezte a 28. Állásbörzét március 1-jén és 2-án. A részt vevő hallgatók és a cégek képviselői egyaránt elégedettek voltak, mivel kölcsönösen egymásra találtak diákmunkával, gyakornoki pozíciókkal, munkalehetőségekkel kapcsolatban.

A kétnapos rendezvény nyitónapján, az Egyetem Bécsi úti székhelyén Dr. habil. Felde Imre, ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes köszöntötte a látogatókat. A cégek képviselőinek röviden összefoglalta, milyen változások történtek az Óbudai Egyetemen a közelmúltban, kiemelve az intézmény nemzetközi rangsorokban elért pozícióit, gyors fejlődési ütemét. Rámutatott: az egyetem vezetése kiemelt figyelmet szentel az ipari kapcsolatoknak, számos együttműködést kötöttek az elmúlt időszakban. Hozzátette: mindenki számára fontos szempont, hogy a képzéseket a valós piaci igények szerint aktualizálják. A hallgatók magas színvonalú és gyakorlatias tudás birtokában léphetnek ki az iskola falai közül.
A hallgatóknak a személyes megjelenés mellett online is lehetősége nyílt informálódni a kiállító cégekről és állásajánlataikról. Az egyes vállalatok képviselői az adott képzési területhez illeszkedő pozíciókkal, gyakorlati lehetőségekkel várták a látogatókat Óbudán és az egyetem Tavaszmező utcai campusán, illetve a Discord felületen. A kiállítók többsége jellemzően az alábbi területekről érkezett: autóipar, informatika, telekommunikáció, bank és biztosítás, kiskereskedelem, elektronikai ipar, energetikai ipar, termelés, szállítmányozás, logisztika, könyvelés, könyvvizsgálat, közszféra.
- Büszkék vagyunk arra, hogy egy nehéz időszakot magunk mögött tudva újult erővel, a vírushelyzet előtti létszámmal és lelkesedéssel, személyesen fogadhattuk a látogatókat, partnereinket. Az eseményt mindkét helyszínen nagy érdeklődés övezte – mondta el kérdésünkre válaszolva Mezei Miklós, az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
A börzén részt vevő cégek képviselői elégedettek voltak, sok hallgató kereste fel őket diákmunkával, gyakornoki pozíciókkal, munkalehetőségekkel kapcsolatban. Az Állásbörze remek alkalom a hallgatók számára, hogy megismerkedjenek a kiállító cégek által kínált álláslehetőségekkel, a vállalatok számára pedig lehetőséget nyílt arra, hogy megtalálhassák leendő munkavállalóikat, szakembereiket. Az esemény mindkét fél számára sikeres találkozások helyszínéül szolgált.
A látogatóknak lehetősége nyílt részt venni egy nyereményjátékon, melynek keretein belül egy ÓE Shop ajándékcsomag, 4 darab Brown-Forman ajándékcsomag, egy 100.000 forint értékű Media Markt utalvány, valamint 5 darab EFOTT bérletet sorsoltak ki. Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek!
Frissítve: 2022.03.04.

Legfrissebb cikkek