Szolidaritás - Elítéljük a háború minden formáját!

Az Óbudai Egyetem szolidaritását fejezi ki az elmúlt napokban Ukrajnában kialakult helyzet miatt. Együttérzésünket fejezzük ki azon hallgatóink, oktatóink, dolgozóink számára, akiknek szülőföldjük érintettsége nyomán az események különös, mély fájdalmat jelentettek. Elítéljük a háború minden formáját!

Az ukrán állampolgárságú, a határon túli magyarság és a más nemzetiségű hallgatóinkat biztosítjuk támogatásunkról, valamint szükség szerint pszichológusi segítség igénybevételének lehetőségéről.

Az Óbudai Egyetem minden tőle telhetőt megtesz a helyzet enyhítése, a humanitárius krízis kialakulásának megakadályozása érdekében. Felajánlja a rendelkezésére álló lehetőségek alapján segítségét minden érintett számára, különösképpen a felsőoktatási intézmények vezetői, dolgozói, hallgatói számára.

A Magyarországra érkező menekült hallgatók elszállásolásában és ellátásában - kapacitásunk keretei között – segítséget nyújtunk kollégiumi férőhelyeinkkel, továbbá biztosítjuk számukra, hogy tanulmányaikat egyetemünk képzési területein folytatni tudják.

Az egyetem vezetése és a Hallgatói Önkormányzat közösen megkezdte egy segítségnyújtó csomag kidolgozását, amellyel a krízissel érintett hallgatók számára biztonságos és nyugodt körülményeket tudunk teremteni tanulmányaik folytatásához.

Bízunk abban, hogy a béke mihamarabb helyreáll Ukrajnában, hiszünk a békés vitarendezés lehetőségében, a jog uralmának tiszteletében.
Frissítve: 2022.03.01.

Legfrissebb cikkek