Óriási volt az érdeklődés a NIK nyílt napján

A Neumann János Informatikai Karon hatalmas érdeklődés mellett tartottak nyílt napot a felvételi kampány részeként február 4-én. Az eseményen a budapesti szakközépiskolák mellett szép számmal érkeztek diákok a vidéki intézményekből is.

Többségében informatikai irányú szakközépiskolák tanulói vettek részt a rendezvényen. A NIK a nyílt napokon kívül is szoros kapcsolatot ápol a Bólyai János Műszaki Technikummal, a Petrik Lajos Gimnázium és Technikummal, a Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikummal, a Neumann János Számítástechnikai Technikummal, valamint a Trefort Ágoston Technikummal. A fővárosi diákok mellett sokan érkeztek Mosonmagyaróvárról, Szolnokról, Szombathelyről, Gyöngyösről és Hatvanból.



A szinte teljesen megtelt AudMax előadóban Dr. Eigner György mb. dékán köszöntötte az érdeklődőket. A kar képzési struktúrájáról Dr. Póser Valéria oktatási dékánhelyettes, a felvételi eljárás menetéről, a képzéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról Szabó Zsidai Krisztina oktatási igazgató, a duális képzésről pedig Dr. Fleiner Rita tartott előadást. A diákokat talán leginkább foglalkoztató hallgatói életet és ösztöndíjrendszert Versics Dániel, a NIK Hallgatói Önkormányzatának elnöke mutatta be.



A diákok a továbbiakban bepillantást nyerhettek az intézményen folyó kutatásokba is. Dr. Galambos Péter, Dr. Nagy Enikő és Nagy Tamás robotbemutatót tartott a BARK műhelyében. Dr. Komoróczki-Steiner Henriette a mozgáskutatás rejtelmeiről, lehetőségeiről és távlatairól beszélt az érdeklődőknek. A visszajelzésekből az látható, hogy a diákok tudatosan választották a kari nyílt napon való részvételt, döntő többségük ugyanis az informatika irányába szeretne továbbtanulni, és előnyben részesítik a gyakorlatorientált képzést, amely a Neumann János Informatikai Kar egyik legfőbb erőssége a felsőoktatási intézmények között.

Frissítve: 2022.02.09.

Legfrissebb cikkek