Ételt osztottak a Bánki Kar hallgatói

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével meleg ételt biztosított a VIII. kerület, valamint a főváros rászoruló lakói számára 2022. január 29-én, a kar Humanitárius műveletek menedzser képzésben részt vevő hallgatók gyakorlata keretében. Az eseményen mintegy 400 fő jutott meleg ételhez, a megmaradt mennyiséget pedig a Baptista Szeretetszolgálat egyik hajléktalan szállóján osztották ki.

Az országban egyedüli képzés résztvevői a gyakorlat során bemutatták, hogy egy esetleges katasztrófahelyzetben miként kell főzőpontot kialakítani, működtetni, valamint a rászorulókat ellátni, élelmezni. Ezen felül bemutattak egyéb gyakorlati szociális tevékenységet is, amelyben a Baptista Szeretetszolgálat szociális munkásai, valamint orvosi csoportja és mentőjárműve is részt vett.

Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Kar dékánja - aki maga is aktívan részt vett az eseményen -elmondta, hogy az intézmény a szakmai képzés mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kerületben működő oktatási intézményként szociális, karitatív tevékenységet is folytasson. Ennek keretében több programot támogatnak, például rászoruló gyerekeken segítenek, vagy mint éppen most is, ételosztást szerveznek.
Az angol nyelven folyó Humanitárius műveletek menedzserképzést 2021-ben indította el az Óbudai Egyetem, amelyre több országból érkeztek hallgatók, akik arra kapnak felkészítést, hogy kormányzati és más karitatív szervezetek munkatársaiként nemzetközi környezetben legyenek képesek különféle humanitárius tevékenységet folytatni. A képzés során kiemelt figyelmet kapnak azok a (műszaki, logisztikai és szervezési) területek, amelyek működtetése a legnagyobb kihívást jelenti a karitatív szervezetek számára. A képzésre, amely egy éven keresztül tart, BA és MA végzettséggel, középfokú angol nyelvvizsgával lehet jelentkezni.

GALÉRIA

Frissítve: 2022.02.01.

Legfrissebb cikkek