A mesterséges intelligencia alapjai – kihívás, ahol mindenki nyer

Hallgatók jelentkezését várják a Bevezetés a mesterséges intelligencia világába elnevezésű ingyenes online kurzusra, a december 31-ig sikerrel teljesítők PlayStation 5 játékkonzolt nyerhetnek. Az egyetem vezetése a társadalmi felelősségvállalás szempontjából fontosnak tartja az MI-kihívást, ezért a felhívást az intézmény Neptun-felületén is elérhetővé tették az érdeklődők számára.

A Digitális Jólét Program keretében működő Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) célja, hogy hazánk a mesterségesintelligencia-fejlesztések és -alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI-közösség fontos tagjává váljon. Azért, hogy a Magyarország Kormánya által tavaly őszi határozatával elfogadott Mesterséges Intelligencia Stratégiájában foglaltaknak megfelelően a társadalomhoz is közelebb hozza a mesterséges intelligenciát, 2020. december 1-jén útjára indította az MI Kihívást.


Ennek keretében elkészült a „Bevezetés a Mesterséges Intelligencia világába” címmel egy hazai fejlesztésű alapozó, ingyenes online kurzus, melyet az ELTE szakemberei készítettek. Célja, hogy a magyar társadalom legalább 1 százaléka, azaz 100 ezer polgár szerezzen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról. A 2-3 óra alatt elvégezhető kurzus foglalkozik az MI jogi aspektusaival, társadalomra gyakorolt hatásaival és számos alkalmazási területet mutat be mindennapi életünkből. Sikertörténetek és esettanulmányok révén mutatja be az MI széleskörű alkalmazási lehetőségeit, valamint interaktív tartalmakkal, videókkal, illetve további ajánlott cikkekkel és irodalommal segít elmélyülni a témában. Az MI Kihívás keretében folytatott tudatosító kampány sikeréhez fontos, hogy minél többen ismerkedjenek meg a technológia alapjaival és végezzék el a kurzust.


A kurzust december 31-ig sikerrel teljesítők PlayStation 5 játékkonzolt nyerhetnek. Az MI Kihívásról további információk a hazai mesterséges intelligencia ökoszisztéma weboldalán, az AI Hungary-n találhatók.

A későbbiek folyamán egyedi érdeklődési szintekhez igazított további modulok lesznek elérhetők, így teljes tanulási út várja az érdeklődőket. További részletek és regisztráció: www.mikihivas.hu.

Közvetlen MI Kihívás információs oldal: https://ai-hungary.com/hu/tartalom/mi-akademia/ertsd-meg

Közvetlen regisztrációs link a kurzushoz: https://home.nexiuslearning.com/campaign/launch/?campaignId=837633b9-6213-4957-ac66-cb23be6cb920&locale=hu-HU
Frissítve: 2021.12.17.

Legfrissebb cikkek