Nemzetközi élvonalban a NIK

„Az elmélettől a gyakorlatig. Az ipari forradalom bajnokai az S3HubsinCE projekt keretében.” – ezzel címmel jelent meg az (S3 HubsinCE) projekt átfogó, angol nyelvű kiadványa, amely Európa legjobb informatikai egyetemeit, képzési központjait mutatja be Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Szlovéniából, Horvátországból és Olaszországból. Az 51 „RIS3 Bajnok” közé egyetlen felsőfokú magyar oktatási intézmény került be: az Óbudai Egyetem, közelebbről a Neumann János Informatikai Kar Biomatika és Alkalmazott Mesterséges Intelligencia Intézete.

„Az Óbudai Egyetem folyamatosan építi és fejleszti versenyképes felsőoktatási intézményét, amely megfelel az Európai Felsőoktatási Térség kritériumainak és előírásainak. Az egyetem, küldetése alapján a gazdaság szolgálatában áll a fejlesztés, a magas szintű tudás átadásával és innovációval a robotika, kiberorvosi tudományok, kiberbiztonság és mesterséges intelligencia terén. A kutatási tevékenységeket az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) koordinálja.” – olvasható az intézményről szóló ismertetőben.

Az S3HubsinCE projekt célja, hogy olyan közös modellt hozzon létre és teszteljen, amely által segíti a regionális és nemzeti stratégiáért felelős intézményeket a smart szakirányokon keresztül (RIS3). A RIS3 portfóliójában a kkv-k is domináns szerepet játszanak, a teljes csoport 41,2 százalékát, teszik ki. Őket követték a felsőoktatási és kutatási szervezetek, 14 szereplővel. Mindezeken túl támogató szervezetek, egyetemi technológia-transzfer alapítványok és Európai Digitális Innovációs Központok (DIH) is részt vettek a projektben.

A teljes kiadvány az alábbi linken érhető el.

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/S3HubsinCE/D.C.4.3.Consterallation-of-RIS3-Exellence-ebook-digital.pdf
Frissítve: 2021.12.17.

Legfrissebb cikkek