Fényjátékban pompázik a villamosmozdony

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói és oktatói idén is meglepték az egyetem hallgatóit, munkatárasait és a környéken lakókat, járókelőket. Az adventi készülődés jegyében a kar Bécsi úti épületének udvarán található V43 típusú villanymozdony karácsonyi díszkivilágítást kapott. Az emlék-járművet fényfüzérekkel díszítették fel, melyek zenei aláfestésre villognak minden este. A program nyitórendezvényét december 6-án tartották, nagy érdeklődés mellett.

Dr. Kopják József, a kar docense az eseményen elmondta:-Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara oktatóinak beágyazott rendszerekkel és IoT technológiával foglalkozó csapata először 2018 decemberében alakította át az egyetem Bécsi úti Campusának udvarán található V43-as villamos-mozdonyt karácsonyi zenéket játszó és ütemre villogó emlék-járművé.

Az oktatók – lassan a hagyományokhoz híven – idén is megkérték a hallgatókat, hogy a mozdony vizuális adottságait kihasználva készítsenek az általuk választott karácsonyi zeneszámokra fényjátékot. Idén újabb négy fényjáték készült, így összesen már 33 zeneszám lesz hallható az adventi időszak alatt.

Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora is ellátogatott az ünnepélyes „villanyoltásra”. Úgy fogalmazott, jó szívvel ajánlja a lakosság figyelmébe a hallgatók által készített látványosságot. Megjegyezte: fontosnak tartja azt is, hogy minél többen tudomást szerezzenek arról, milyen kiváló szakembereket képeznek a Kandó Karon.

A hallgatók és oktatók közös munkájának köszönhetően 33 karácsonyi hangulatú zeneszámra készült fényjáték látható és hallható 2022. január 6-ig, mindennap 16:30 és 21:00 óra között. A mozdony tízpercenként játszik le egy zeneszámot. A műsorrend folyamatosan változik. A látogatók további információk mellett az aktuális műsorrendet a következő honlapon találják meg: https://v43.uni-obuda.hu/
Frissítve: 2021.12.10.

Legfrissebb cikkek