Pro Urde Díjjal tüntette ki Zsámbék az Óbudai Egyetem rektorát

Prof. Dr. Kovács Levente Pro Urbe Díjat vett át december 3-án Horváth Lászlótól, Zsámbék polgármesterétől. A kitüntetéssel a Pest megyei település az egykori orosz laktanya helyén megépülő Tudományos és Innovációs Park létrehozásáért tett erőfeszítéseit köszönte meg az Óbudai Egyetem vezetőjének.

A több mint fél évtizedes munkával előkészített Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park létrehozásának terve a megvalósítási szakaszhoz érkezett – hangsúlyozta a kitüntetés átadásakor Horváth László. Mint fogalmazott: ez az időpont méltó arra, hogy megköszönjük a zsámbéki polgárok és a település érdekében végzett munkát és segítséget. Prof. Dr. Kovács Levente mellett a polgármester Kassai Ferencet, a Pest megyei Mérnök Kamara elnökét A köz szolgálatáért díjjal tüntette ki.

Prof. Dr. Kovács Levente a díjat megköszönve elmondta: a Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park olyan példaértékű vállalkozás, amely nemcsak az Óbudai Egyetem vagy Zsámbék és a környező régió, hanem az egész nemzet javát szolgálja. A létesítmény egy helyen képviseli majd a magyar kreativitást és innovációt, egyúttal lehetőség nyílik arra is, hogy mindezeket meg lehessen nézni és ki lehessen próbálni.



A zsámbéki beruházás révén olyan kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködés valósulhat meg, amely a település és a régió ipari partnereit is bevonhatja az egyetem tudományos vérkeringésébe. Az előkészítő szakasz lezárását követően hamarosan megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok – tette hozzá a rektor. Az Óbudai Egyetem hosszú távú finanszírozásának elfogadása tette lehetővé, hogy új, a jövőt megalapozó fejlesztéseket indíthassanak el az intézmény keretein belül. Az egyetem Székesfehérváron, Kaposváron és Zsámbékon alakít ki tudományos és innovációs parkot.

Zsámbék fejlesztési tervei, valamint az Óbudai Egyetem Tudományos és Innovációs Parkot érintő elképzelései több tekintetben is egybevágnak. A beruházás nyílt és önfenntartó ipari innovációs ökoszisztémában valósul meg, szolgáltatásorientált digitális központként működik majd. A kijelölt ingatlanfejlesztési területen tudományos, kutatási inkubációközpontok, üzleti szolgáltatások, technológiai gyártás és prototípuskészítés, oktatási és képzési célú létesítmények, valamint felfedezőközpont-bemutatótermek is létesülnek.
Frissítve: 2021.12.10.

Legfrissebb cikkek