Középpontban az informatika és határterületei

Az Alba Regia Műszaki Kar 16. alkalommal rendezte meg az „Alkalmazott informatika és határterületei” (AIS 2021) nemzetközi szimpóziumot november 11-én. A rendezvényen a hazai tudományos élet és a határon túli oktatási-kutatási szféra jeles szereplői vettek részt.

A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó konferencián a tudományos eredmények ismertetése során az egyetem nemzetközi és regionális szintű felsőoktatási, tudományos és ipari kapcsolataira, a közelmúltban történt fejlesztések eredményeire is fény derült. Az eseményen bemutatták az elmúlt időszakban lezárult projekteket, tudományos eredményeket. Utóbbira a tehetséggondozásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók is lehetőséget kaptak. A résztvevők bíznak abban, hogy a rendezvény nagymértékben hozzájárul Székesfehérvár és a régió vállalatai versenyképességének növeléséhez, a műszaki kutatási és fejlesztési igények hosszú távú kielégítéséhez.

A rendezvény angol nyelven zajlott, és a szimpóziumon publikált előadásokról, poszterekről ISBN számmal ellátott online kiadvány is készült (http://ais.amk.uni-obuda.hu).

Frissítve: 2021.11.17.

Legfrissebb cikkek