Az Óbudai Egyetem helyben biztosítja a Covid19 elleni védőoltást dolgozói részére

Az Óbudai Egyetem mintegy ötven munkatársát oltották ma be a Covid19-vírus elleni vakcinával az intézmény Bécsi úti épületében. Az oltást – Budapest Főváros Kormányhivatala engedélyével – a Szent Margit Kórház oltásban részt vevő dolgozói végezték – tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Mint mondta: a koronavírus-járvány 4. hullámában szakértők szerint a minél nagyobb átoltottság lehet a megfelelő védekezés. Ezért döntött úgy az egyetem vezetése, hogy az országban első műszaki felsőoktatási intézményként megszervezi a helyben oltást mindazok részére, akik igényelték azt.

Felméréseink szerint az egyetemünk dolgozóinak több mint 85 százaléka már felvette a Covid19 elleni védőoltás valamelyikét – közölte Prof. Dr. Kovács Levente, aki arról is beszámolt, hogy gyors igényfelmérést követően a Szent Margit Kórház szakmai hozzájárulásával az intézmény keretein belül tudták biztosítani dolgozóiknak az igényelt első, illetve harmadik, emlékeztető oltást.

A koronavírus-járvány ismét felerősödőben van, ezért mindent meg kell tennünk azért, hogy minél nagyobb biztonságban végezhessünk a munkánkat – tette hozzá a rektor megemlítve, hogy az egyetemen a tanítás és az egyéb munkavégzés során is törekednek az egészségügyi biztonság megteremtésére. Az intézményben jelenleg kötelező zárt térben a maszk használata, valamint a gyakori szellőztetés, illetve a távolságtartás szabályainak betartása. Az intézmény a gyakoribb kézmosáshoz és fertőtlenítéshez is biztosítja a feltételeket – erősítette meg Prof. Dr. Kovács Levente.



Ahhoz, hogy egyetemi közösségünk sikerrel vegye fel a küzdelmet a vírussal mindannyiunk odafigyelésére és együttműködésére van szükség – emelte ki a rektor felhívva a figyelmet arra, hogy az intézmény operatív csoportot működtet és járványkezelési intézkedési tervet dolgozott ki, amellyel a fokozott védelmet biztosítják.

Prof. Dr. Kovács Levente megköszönte az együttműködést és a gyors szakmai rendelkezésre állást a Szent Margit Kórház főigazgatójának, dr. Nagy Mihálynak és orvosigazgatójának, dr. Virág Józsefnek, illetve az intézmény munkatársainak, kiemelve, hogy a két óbudai intézmény a jövőben több területen fog össze. Legközelebb december 9-én az egyetem Bécsi úti kampuszára szerveznek véradást és újraélesztési bemutatót.

Frissítve: 2021.11.17.

Legfrissebb cikkek