Kek Kosárlabda eredmény

Az Óbudai Egyetem kosárlabda csapata hosszú idő után, 1.5 év kihagyást követően állhatott össze ismét a Kek versenyre, melyet a közelmúltban tartottak.

Az elmúlt időszak nem kedvezett az egyetemi sportéletnek, így okozott némi nehézséget a csapattagok újbóli összehozása. Gyakorlatilag egy új csapatot kellett összetoborozni, egy új magot kialakítani néhány korábbi meglévő játékossal együtt, ugyanis a régiek közül már csak páran vállalkoztak a részvételre.

Idén a résztvevő egyetemek száma kevesebb volt, összesen csupán 7 csapat nevezett, akiket 2 csoportba osztottak be. Az első mérkőzésen az NKE ellen lépett pályára az ÓE csapata a teljes, legerősebb kerettel. Annak ellenére, hogy a játékosok döntő többsége most játszott először együtt egymással egy csapatban, nagyon fegyelmezetten, szép összjátékot mutatva játszottak a fiúk. A mérkőzés kezdetétől fogva végig vezetve, magabiztos játékot mutatva 20 pontos győzelmet arattak.

A második mérkőzésen egy erősebb ellenféllel, az ELTE-BEAC-val kerültek szembe, ahol időközben az ÓE keret összetétele egy picit meggyengült, pár meghatározó játékos nem tudott részt venni a tornán, így nem sikerült a rutinosabb ellenféllel szemben nyerni. Így csoport másodikként másnap a másik csoport győztesével játszottuk az elődöntőt, ahol sajnos ismét nem tudtunk teljes kerettel kiállni, a torna későbbi győztesétől, a BME csapatától vereséget szenvedtünk.

A bronzmérkőzésen a szintén tartalékosan kiálló SOTE ellen nem tudtunk már fejben kellőképpen koncentrálni, egy nyerhető meccset egy egylabdás végjátékban elbuktunk, így a 4. helyen végeztünk.

Mindhárom előttünk végző együttes évek óta állandó résztvevője a MEFOB bajnokságának, így abszolút reálisnak mondható a kialakult eredmény.

Gratulálunk a szép eredményhez!
Frissítve: 2021.11.18.

Legfrissebb cikkek