Rektori elismerés Adolf Balázs élsportolónak

Rektori elismerő oklevelet adott át Adolf Balázsnak, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatója részére kimagasló és példamutató sporttevékenységéért Prof. Dr. Kovács Levente november 9-én.

A rektor az egyetemi közösség minden tagja nevében gratulált azért a teljesítményért, amit Balázs egyetemi tanulmányai mellett ért el. Prof. Dr. Kovács Levente felhívta a hallgató figyelmét az általa létrehozott egyetem élsportolói programra, melynek részeként ösztöndíjat és díjmentes kollégiumi szálláslehetőséget is biztosítanak. Emellett a Hallgatói Önkormányzaton keresztül biztosítnak tanulmányi, szociális és sportolói ösztöndíjakat is. A találkozón hangsúlyozta, hogy stratégiai célként tekint a hallgatói sportélet ösztönzésére tömeg- és élsport szintjén egyaránt, melyet a modellváltással a kormányzati támogatás is segít. A Campus 21 programban szerepel egy sportcsarnok létesítése is.



Kovács Levente arra kérte fel Adolf Balázst, hogy legyen az egyetem arca a sportosabb életmód népszerűsítésében. Egyúttal támogatásáról biztosította a következő olimpiai felkészüléshez.

Adolf Balázs köszönetét fejezte ki az elismerésért, illetve azért, hogy az egyetem minden feltételt megteremt arra, hogy tanulmányait össze tudja egyeztetni az élsporttal. Hálás azért, hogy tanárai megértőek és segítőkészek. Jelenleg edzéseiben az alapozó időszakban tart.

Balázs már 6 éves kora óta sportol rendszeresen. Kenuzni 14 évesen kezdett édesapja és bátyja hatására. Legjobb eredményeit az elmúlt évben érte el. Fejes Dániellel C2 kategóriában a 2021-es tokiói Olimpiára kvótát szereztek, viszont sajnos a versenyen egy betegség miatt nem úgy tudtak teljesíteni, mint szerették volna, így végül páros kategóriában a 14. helyen végeztek, míg Balázs egyéniben 15-ként ért célba. Kenusként a 2021-es koppenhágai világbajnokságon C1 kategóriában 5000 méteren megszerezte pályafutása első vb-aranyát, 1000 méteren pedig harmadik helyezést ért el. Két héttel később, a romániai maratoni világbajnokságon rövid- és hosszútávon is világbajnoki címet szerzett.



Többször elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat is. Balázs most kezdte meg a negyedik félévét a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon. Legfontosabb célja az, hogy szeretné megállni a helyét a sportban és a magánéletében is. A későbbiekben villamosmérnökként szeretne elhelyezkedni.
Frissítve: 2021.11.18.

Legfrissebb cikkek