Közel 80 fő képviselte az Óbudai Egyetemet a 36. Spar Maraton Fesztiválon!

Az idei, 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon az Óbudai Egyetem hallgatói, dolgozói is megmérethették magukat október 9-én és 10-én. A rendezvényen az intézmény vezetése is képviseltette magát, a csapat tagjai váltóban lefutották a maratont.

Az Óbudai Egyetem vezetésének egyik kiemelt célja a sportolás népszerűsítése az intézmény hallgatói, dolgozói körében. A példamutatás gondolata is vezérelte a futóversenyen való részvételüket. A rendezvény második napján az egyetem egyik váltófutó-csapatát Varga Mihály miniszter (az alapítvány kuratóriumának elnöke), Prof. Dr. Kovács Levente rektor, Dr. Csepeli Zsuzsanna rektori kabinetvezető és Szuhán Dóra, egyetemünk egyik hallgatója alkotta. (A csapat tagjai rendszeresen futnak, sportolnak.) A zord időjárás és a szemerkélő eső ellenére a csapat 3 óra 40 perc alatt lefutotta a 42 kilométert és célba ért.Az érdeklődők részére 4 versenyszámban biztosítottak ingyenes részvételi lehetőséget. Ennek köszönhetően a Tolle UHT Maratonstafétán, a Spar Verde 10 kilométeren, a Riska Minimaratonon és a 4x2 kilométeres Elnökségi váltón összesen közel 80 fő egyetemi polgár vehetett részt szervezett keretek között.

 

A VIP csapat mellett még egy egyetemi váltócsapat is képviseltette magát.

 

A csapat vezetője Varga Péter az következőket osztotta meg velünk a verseny kapcsán: „Az idei Budapest Maratonon 4 fős váltóban vett részt egyetemi csapatunk, aminek a teljesítését a hideg időjárás, és az eső is nehezítette. Az időeredményünk 3 óra 16 perc 30 másodperc lett, amivel abszolút versenyben 321 csapatból a 16. helyezést, kategóriában pedig 287 csapatból a 14. helyezést értük el. Csapatunk: Nagy Hugó, Varga Péter, Montaghy Ádám, Kővári Zsolt.”

Egyéniben is szép eredményeket értünk el, mivel egyetemünk kiváló munkatársa Prof. Dr. Nemcsics Ákos saját kategóriájának 3. helyén végzett. Ezúton is gratulálunk a remek teljesítményhez és példamutató versenyzéséhez! Köszönjük mindenkinek a részvételt és gratulálunk az elért eredményekhez!A jövőben az Óbudai Egyetem szeretne minél több ilyen lehetőséget biztosítani polgárai számára, hogy a sport és az egészség szerves része legyen mindennapi életüknek!
Frissítve: 2021.11.18.

Legfrissebb cikkek