A design a jövő - konferencia

A „Design a jövő” címmel rendeztek konferenciát Szombathelyen október 12-én. Az érdeklődők megismerhették, hogy miként járul hozzá a design egy vállalkozás sikeréhez. A nívós eseményen az Óbudai Egyetem is képviseltette magát Dr. Eigner György személyében.

A szervezők, résztvevők célja a design szerepének és jelentőségének bemutatása volt a vállalkozások sikerességében. Törekvésük szerint igyekeztek részletesebb képet adni a saját design levédetésének eljárásáról, megismertetni, hogyan lehet beépíteni a terméktervezésbe a mesterséges intelligencia (MI) megoldásokat, és megmutatni, hogyan jelenik meg a design az egészségiparban.

Az AGORA Művelődési és Sportházban zajló egész napos rendezvényt dr. Nemény András polgármester nyitotta meg, majd Bokányi Adrienn tanácsnok számolt be a Szombathely2030 programról és az egészségipar fejlesztésének helyi lehetőségeiről.

A konferenciát kifejezetten a Szombathely 2030 programhoz kötődően rendezték meg, melyben az Óbudai Egyetem közreműködőként vállal részt. A nívós eseményen meghívott előadóként Dr. Eigner György, a Neumann János Informatikai Kar Biomatika és Alkalmazott Mesterséges Intelligencia intézet igazgatója „Mesterséges intelligencia a terméktervezésben és fejlesztésben” címmel tartott előadást, melyben a termékfejlesztésbe ágyazott MI kihívásait ismertette, bemutatva egyúttal az Óbudai Egyetem tevékenységeit, valamint az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ kutatóközpontjait.
Frissítve: 2021.11.18.

Legfrissebb cikkek