Doktori képzést indít az AIAMDI

Az Óbudai Egyetemen, az Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskola (AIAMDI) – pótfelvételi eljárás keretében – felvételt hirdet a Strategic Engineering Nemzetközi PhD programban meghirdetett kutatási témákban, 4 éves, nappali doktori képzésre 2021. augusztus 19-ei határidővel.

A választható kutatási témákkal kapcsolatos információ a http://aidi.uni-obuda.hu/en/strategic-engineering-phd-program linken érhető el. Témaválasztás után a kutatási tervet Horváth Lászlónak (horvath.laszlo@nik.uni-obuda.hu), a PhD program koordinátorának a program témavezetőjének kell elküldeni. A jelentkezést a pótfelvételi hirdetményben leírtaknak megfelelően kell beadni. A doktori képzés 2021 szeptemberétől, egyénre szabott nemzetközi kutatási programban, angol nyelven indul. A kutatás helyszíne az Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskola nemzetközi PhD programban résztvevő Virtuális Kutató Laboratóriuma (VKL), ahol a kutatáshoz világszínvonalú mérnöki-tudományos platform áll rendelkezésre. A VRL-re vonatkozó további információ a http://aidi.uni-obuda.hu/en/virtual-research-laboratory linken érhető el.

A Strategic Engineering Nemzetközi PhD programról a http://news.uni-obuda.hu/articles/2021/07/15/nemzetkozi-phd-programban-az-aiamdi linken olvasható bővebb információ. Célja a résztvevő egyetemek kutatási erőforrásainak összehangolt kihasználása a program keretében felvett hallgatók egyénileg tervezett kutatási projektjében. A 2021 őszi félévi kezdéssel felvett hallgató kutatási programjában az AIAMDI partnere az Università degli Studi di Genova (UNIGE) egyetem lesz. Az AIAMDI-ben felvett hallgatóra az ÓE és az AIAMDI szabályzataiban megfogalmazott előírások vonatkoznak. Ugyanakkor a hallgató a nemzetközi megállapodás szabályai szerint beiratkozik az UNIGE-re is, ahol a kutatásának megfelelő előrehaladása esetén a két egyetem közös bizottságának határozata alapján, egy tanévet tölt el, hasznosítva az ott rendelkezésre álló laboratóriumi és tudás erőforrásokat. Megfelelő kutatási eredmények esetén a hallgató mindkét egyetemen PhD fokozatot kap.

Strategic Engineering Nemzetközi PhD Program keretében hallgatót a szervezett teljes idejű nappali doktori képzési formába vesznek fel. A szervezett képzésben részt vevő doktoriskolai hallgató az egyetemmel hallgatói jogviszonyban áll és magyar állami ösztöndíjat kap. A Strategic Engineering Nemzetközi PhD programban az AIAMDI csak erre a képzési formára vesz fel hallgatót.
Frissítve: 2021.12.06.

Legfrissebb cikkek