Több ezer fiatal várta velünk a felvételi ponthatárokat Salgótarjánban

Július 22-én nagy érdeklődés kísérte a hivatalos ponthatárváró rendezvényt, a Pont Ott Partit Salgótarjánban. Több ezren látogattak el a Fő térre, ahol a fiatalok együtt izgultak a felvételi pontszámok alakulásáért.

Prof. Dr. habil. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy az Óbudai Egyetem öt éve van jelen a térségben, egyben hangsúlyozta, hogy a jövőre nézve is elköteleződtek a város mellett. 2022-ben újra elindítja az egyetem az államilag finanszírozott, nappali rendszerű, mérnökinformatikus alapképzést, sőt a hosszú távú tervek között szerepel, hogy más szakok is megjelenjenek Salgótarjánban, tudást és piacképes diplomát kínálva ezzel a helyi fiataloknak. A tervek megvalósítását szolgálja - tette hozzá - a Nógrádi Szakképzési Centrummal tervezett együttműködés, mely a műszaki fejlődés-fejlesztés lehetőségét rejti magában.

A köszöntőt követően Rico & Miss Mood valamint Kollányi Zsuzsi szórakoztatta a közönséget. A rendezvényen információs sátrak is fogadták a fiatalokat, megjelentek azok az intézmények, cégek, amelyek képzéseket és egyéb hasznos információkat kínáltak nekik. Az Óbudai Egyetem külön standdal várta az érdeklődőket, a SKKK munkatársai és az egyetem hallgatói hasznos információkkal látták el az érdeklődőket.



A Pont Ott Parti idején Dr. Seebauer Márta, az egyetem oktatási rektorhelyettese tartalmas egyeztetést folytatott a Nógrádi Szakképzési Centrum főigazgatójával, Baranyi Zoltánnal és a szakközépiskolák vezetőivel a jövőbeni lehetséges együttműködésről a műszaki képzés területén.

Este 8 órakor nyomták meg a ponthatárok kihirdetését jelző gombot, és megjelentek a hatalmas kijelzőn az idei számok. Ekkor minden irányból örömujjongást hallhattunk, ölelkező fiatalokat és boldog arcokat láthattunk.

A ponthatárok kihirdetése után Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere gratulált a felvételt nyert fiataloknak, majd megerősítve a rektor úr által elmondottakat, örömét fejezte ki a tekintetben, hogy az Óbudai Egyetem hosszú távon gondolkodik Salgótarjánban. Utalt arra is, hogy a rendezvényt megelőzően egyeztetett Rektor úrral a város és az Óbudai Egyetem hosszú távú együttműködése vonatkozásában.

Ezután már az önfeledt bulizásé volt a főszerep. A jó hangulatról Kasza Tibi, az AK26 majd Dj. Newik gondoskodott.
Frissítve: 2021.12.06.

Legfrissebb cikkek