A megvalósulás útján a magyar tömeg-lélegeztetőrendszer

A MEDICOR Zrt., az Óbudai Egyetem és a Feltalálók stratégiai együttműködésével új szakaszba lépett a MassVentil tömeg-lélegeztetőrendszer fejlesztése. A megállapodásnak köszönhetően a világújdonságnak számító tömeg-lélegeztetőrendszer Egyetemen kifejlesztett deszkamodelljét és pre-klinikai prototípusát orvostechnikai prototípussá, forgalmazásra engedélyezett termékké fejlesztik tovább.

A MassVentil  találmány attól egyedülálló, hogy egyszerre akár 20-25, esetleg még több ember lélegeztetését is meg tudja valósítani egyedi szükségletre szabott módon. A kilégzett vírusos levelgő elvezetésével, megszűrésével magasfokú védelmet nyújt az egészségügyi szakszemélyzet számára, és akár kórházon kívül, ad hoc táborokban, csarnokokban is gyorsan telepíthető, üzemeltethető.A civil, az ipari, az egyetemi és az állami szféra összefogásából született ez a COVID-19 innovációs projekt, amely szektorokon és nemzeteken átívelő közössége humán életek megmentésére kötött szövetséget.  A tömeg-lélegeztetőrendszer fejlesztése Prof. Dr. Kozlovszky Miklós feltaláló vezetésével civil kezdeményezéséként indult, önzetlen önkéntes szakemberek, illetve hazai- és nemzetközi cégek, intézmények segítségével. Az Óbudai Egyetem felkarolta a kezdeményezést, helyszínt, infrastruktúrát, szakembereket biztosított a projekt számára, így az összefogás eredményeként, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) anyagi támogatásával az egyetemen sikeres deszkamodell készült a találmányból.

A Feltalálókkal és az Óbudai Egyetemmel kötött szerződés aláírását követően a tömeg-lélegeztetőrendszert a 100 százalékban magyar tulajdonú, tapasztalt orvostechnikai eszközgyártó, méltán világhírű és 100 éves történetre visszatekintő MEDICOR Zrt. fejleszti tovább piacképes orvostechnikai termékké, összefogva az Egyetemmel, a Feltalálókkal és a projekt korábbi civil, illetve üzleti támogatóival.

A MEDICOR és Óbudai Egyetem közös tájékoztatása szerint olyan prototípust fejlesztenek, illetve olyan, az egészségügyben használható, engedélyeztetett, forgalomképes orvostechnikai eszközt hoznak létre, amelynek eredményeként világszerte használhatóvá és elérhetővé válik a MassVentil tömeg-lélegeztetőrendszer a betegek számára.

A szabadalomra beadott találmány, a védett MassVentil®márkanévvel, a jövőben a járványok ellen vívott harcban - az oltások, az egyedi lélegeztető gépek mellett - az egészségügy hasznos és hatékony eszköze lesz.MEDICOR Zrt. - innováció és tradíció -A MEDICOR Zrt. több mint 100 éves múltból építkező, 100% magyar tulajdonú vállalat. MEDICOR Elektronika Zrt. orvostechnikai berendezései nem csak az Európai Unióban, hanem a Közel- és Távol-Keleten, ill. Afrikában is fellelhetőek. Termékei befogadásra kerültek az ENSZ, UNICEF, és WHO segélyprogramjaiba is. Termékeinek jó minőségét a folyamatos fejlesztés, a megbízható gyártás, és a szigorú minőség-ellenőrzés (ISO13485) garantálja.

A MEDICOR Zrt. alapította a Magyar Orvostechnikai Iparért Alapítványt, indította el a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klasztert (MediKlaszter), amely akkreditált innovációs klaszter, 50 orvostechnikai vállalat és négy egyetem szövetsége, és amely egy nagyon intenzív kutatási-innovációs együttműködés azzal a céllal, hogy az ipar 4.0 forradalmat, a digitalizációt az orvostechnika iparágban hasznosítsa.
Frissítve: 2021.12.06.

Legfrissebb cikkek