Az AIAMDI 2020-ban megvalósult programja és részvétele a SACI 2021 konferencián

Az Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskola (AIAMDI) 2009. évi megalakulása óta motiválja hallgatóit kutatási eredményeik rendszeres publikálására az IEEE és más professzionális szervezetek nemzetközi programjában szereplő, fajsúlyos konferenciákon, olyan minőségben, hogy a cikkek az IEEE Xplore és más digitális könyvtárakba kerülhessenek. Ez páratlan lehetőség arra, hogy a PhD hallgató megismerje és a nemzetközi bírálati folyamatokban kapott visszajelzések hasznosításával gyakorolja a széles nemzetközi körben elfogadható tudományos cikkek írását, kutatási eredményeinek, nemzetközi konferenciákon, angol nyelven való előadását, miközben tudományos kapcsolatait építheti. A jelenlegi járványhelyzetben a konferenciák munkája, bírálati folyamata és publikációs eljárása ugyanúgy zajlik, mint korábban, utazni azonban nem lehet és a részvétel online formában történik.

2020-as évben az AIAMDI hallgatóinak közel 40 tudományos cikke került, mintegy portfólióként, az IEEE Xplore digitális könyvtárba, amely a szakterület legnagyobb kutatási adatbázisa. A Q1 és Q2 minősítésű folyóiratokban megjelent, valamint az IEEE Xplore digitális könyvtárban elhelyezett PhD hallgatói cikkek DOI jegyzéke, az AIAMDI 2020 évi programját bemutató egyéb aktuális adatokkal együtt megtalálható az OE honlapján elérhető bemutatkozó anyagban. Az eredményekre hivatkozni kívánók és az érdeklődők a megadott DOI-ra klikkelve egyszerűen elérhetik az AIAMDI PhD hallgatóinak kutatási eredményeit bemutató cikkeket, az IEEE Xplore-ban és egyéb helyeken.

Az idén május 19. és 21. között, online formában megrendezett IEEE International Symposium on Applied Computational Intelligence and Informatics (SACI 2021) konferencián az AIAMDI természettudományi (alkalmazott matematika) és műszaki tudományi (alkalmazott informatika) tudományterületein kutató hallgatói külön-külön szekcióban mutatták be új eredményeiket. A Special Session on PhD Student Research in Applied Informatics szekcióban (szervezte Horváth László) 10, a Special Session on PhD Student Research in Applied Mathematics (szervezte Alexandru Kristály) szekcióban 8 PhD hallgató tartott előadást, ami eddigi rekord. Ezek a friss eredmények jelenleg elhelyezés alatt vannak az IEEE Xplore-ban. Az AIAMDI hivatalos honlapján jelezni fogjuk a cikkek DOI alapján való elérhetőségét.
Frissítve: 2021.12.06.

Legfrissebb cikkek