Az Óbudai Egyetem stratégiai akadémiai és fejlesztési partnere a Strathmore Egyetem

Az Óbudai Egyetem a kenyai Strathmore Egyetemet jelölte meg stratégiai akadémiai és fejlesztési partnereként a kelet-afrikai régióban. Az Óbudai Egyetem delegációja 2021. június 23-án látogatást tett a kenyai Strathmore Egyetemen.

Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Kersánszki Tamás pályázati és tudáshasznosítási igazgató látogatást tett Nairobiban a Strathmore Egyetemen, ahol Erasmus+ programban megvalósuló hallgatói és oktatói együttműködésről, nemzetközi tudományos konferenciák szervezéséről és egy közös egyetemi-vállalati fejlesztő központ felállításáról állapodott meg Prof. Izael Pereira Da Silva kutatási és innovációs igazgatóval és Dr. Joseph Sevilla ILabAfrica egyetemi inkubátor központ vezetőjével.



Az Óbudai Egyetem delegációja megtekintette az egyetemi laborokat és inkubációs központot, majd Prof. Dr. Kovács Levente rektor online előadást tartott “A kibergyógyászati rendszerek mint digitalizált orvosi megközelítés, új lehetőségek a rákkezelésben” címmel az egyetemi oktatóknak és hallgatóknak.

A rektor előadásában kiemelte, hogy a IOT-val támogatott gyógyászat új kutatási és fejlesztési lehetőségeket nyitottak meg az informatika és a terápiás kezelések területén, ezért is fontosnak tartja a nemzetközi együttműködésekben megvalósuló tudásmegosztást, amely felgyorsíthatja az innovatív fejlesztések és megoldások alkalmazását a valós gyógyászatban.
Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek