SACI 2021 konferencia

Az Óbudai Egyetem, a Temesvári Műszaki Egyetem és az IEEE Hungary Section közös szervezésében idén 15. alkalommal rendezték meg az IEEE International Symposium on Applied Computational Intelligence and Informatics (SACI 2021) konferenciát május 19. és 21. között.

A pandémia okozta korlátozások miatt a konferencia helyszíni megrendezése meghiúsult, de Zoom rendszeren keresztül tartalmas három napot tölthettek együtt az előadók, szerzők és érdeklődők. A megnyitón Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, a konferencia elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Prof. Dr. Liviu Marsavina, a Temesvári Műszaki Egyetem rektorhelyettese és Prof. Dr. Marius-George Marcu, a Temesvári Műszaki Egyetem dékánja tartott megnyitó beszédet. Dr. Haidegger Tamás, az IEEE Hungary Section elnöke részletezte az IEEE-vel való kapcsolat fontosságát a nemzetközi konferenciák szervezése szempontjából. Prof. Dr. Radu-Emil Precup, a SACI 2021 elnöke pedig ismertette a konferenciasorozat történelmi fejlődését, és méltatta az elért eredményeket.



Prof. Dr. Florin Gheorghe Filip (Román Tudományos Akadémia, Bukarest) AI vs AI (Augmenting [Human] Intellect vs Artificial Intelligence) című, valamint Prof. Dr. Jorge Bondia (Valenciai Műszaki Egyetem, Spanyolország) Automating Glucose Control in Type 1 Diabetes című plenáris előadása után a számítási intelligencia, az intelligens mechatronika, a mérnöki rendszerek, az intelligens vezérlés, a robottechnika és az informatika tématerületen tíz szekcióban kaptak helyet az előadások. Ezen kívül hat speciális, tematikus szekció, valamint egy workshop színesítette a programot.

Összesen 13 ország, elsősorban Románia és Magyarország, valamint Kanada, Brazília, az Egyesült Királyság és Németország is képviseltette magát. A konferencia nagy érdeklődésre tartott számot, az éteren keresztül mintegy 120 résztvevő követte az eseményeket, és 92 előadás hangzott el a három nap alatt.

A proceedings kiadványban megjelent színvonalas cikkek kiemelt publikációt jelentenek, illetve az IEEE-vel történő közös rendezvényszervezés biztosítja az elhelyezést az Xplore adatbázisban.

További információ a conf.uni-obuda/saci2021 oldalon található.

Rövidesen a jövő évi SACI konferencia időpontját is kihirdetik.

GALÉRIA

Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek