Kandós mérnök a Siemens élén

2021. május 1-jétől Jeránek Tamás vette át a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját.

Jeránek Tamás villamosmérnöki oklevelét a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Automatika Intézetében Programozható Irányítások (PIR) szakterületen, gazdasági (MBA) diplomáját pedig a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte. Társadalmi munkában egyúttal az egykori alma mater jogutódja, az Óbudai Egyetem Konzisztóriumának is tagja. Családos, két gyermek édesapja, hobbija a sport.

Jeránek Tamás 2012 óta dolgozik a Siemens Zrt.-nél, a Digital Industries terület vezetőjeként, és 2020 óta a cég igazgatósági tagja. Vezetése alatt megtöbbszöröződött a vállalat egyik zászlóshajójának számító üzletág forgalma, duplázódott a területen dolgozó munkavállalók létszáma, és nagyszabású digitalizációs projekteket vittek végbe több nagy autóipari, gumiipari, gyógyszeripari, vegyipari, fémipari és cementipari megrendelőnél. Jeránek Tamás a Siemens-es karrierje előtt már dolgozott nemzetközi nagyvállalatnál, ahol vezetői pozíciókat töltött be, majd saját cégét irányította.

„A Siemens több mint 130 éve van jelen Magyarországon. A cég mindig a fejlődést szolgálta, ez a jövő útját is kijelöli. Ügyfeleink mostani célkitűzése a digitalizáció erősítése, az ipar 4.0 víziójának gyakorlati megvalósítása. Feladatomnak tekintem, hogy ügyfeleink versenyképességének növelését a legjobb megoldásokkal támogassuk, hogy kihasználhassák a valós fizikai és digitális világ összekötésének előnyeit. Továbbá a felsőoktatással való együttműködés, azon belül az Óbudai Egyetem, változatlanul kiemelt fontosságú mind számomra és mind a Siemens számára. Hiszen sok tehetséges és egykori diák dolgozik a közvetlen és tágabb környezetemben jelenleg is, hasznosítva az egyetem falai közt tanultakat.” – jelentette ki a cég új elnök-vezérigazgatója.
Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek