Tavaszi Kutatásmódszertani Előadások 2021

Az Óbudai Egyetem „Tavaszi Kutatásmódszertani Előadások 2021” címmel előadássorozatot rendez az egyetemi kutatási környezet és tudományos élet támogatására 2021. május és június folyamán.

A kutatás megtervezésének első lépése a rendelkezésre álló kutatási eredmények felderítése és elemzése. Ez a tevékenység minden publikált tudományos eredményre kiterjed. Az Egyetemen elérhető tudományos adatbázisok, illetve az Egyetemi Könyvtár kutatástámogató szolgáltatásai ebben is segítséget nyújtanak. (http://lib.uni-obuda.hu/)

A sorozat részeként meghívott előadók, illetve az Egyetem oktatói és kutatói is tartanak webinarokat az érdeklődő hallgatók, doktoranduszok és kollegák részére.

Ezzel együtt több tudományos adatbázishoz időszakos elérés áll rendelkezésre:

A neves Oxford University Press (http://lib.uni-obuda.hu/scival-hozzaferes-scival-workshop-ok) 6 adatbázisa egészen október végéig elérhető, illetve május végétől egy hónapos hozzáférés áll rendelkezésre az Elsevier legfontosabb tudománymetriai elemző szolgáltatásához, a SciVal-hoz(http://lib.uni-obuda.hu/scival-hozzaferes-scival-workshop-ok).

A webinarok és előadások témakörei a teljesség igénye nélkül: publikációs stratégiák, kutatási célkitűzések, szisztematikus folyóirat keresés, kutatástámogatás az Egyetemen, SciVal, Web of Science.

További információ és a részletes program az Egyetemi Könyvtár portálján, a következő linken érhető el: http://lib.uni-obuda.hu/tavaszi-kutatasmodszertani-eloadasok-2021

A részvétel ingyenes, a legtöbb előadás és webinar esetében előzetes regisztrációra nincs szükség.
Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek